U BOLNICI JOJ KONSTATOVANO PRISUSTVO RETKOG OBOLJENJA POD NAZIVOM "UBICA": Svetlana Bojković bije ozbiljnu bitku pored korone!

Autor:

Zabava

03.02.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga!

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković nalazi se već tri dana u bolnici "Dr Dragiša Mišović" jer je dobila retku, upornu bakteriju klostridiju, poznatiju kao ubica. Glumici je nakon silnih analiza i testiranja konstatovana ova bolest, a budući da je neophodno bolničko lečenje, praćenje, i izolacija, smeštena je u jednu od najboljih bolnica u našoj zemlji, piše "Alo".

- Ceca je sa svim simptomima ove retke bolesti, koja pre svega napada starije ljude i one koji su imali neku hiruršku intervenciju, ali i one koji su duže od predviđenog koristili antibiotike, smeštena u bolnicu "Dr Dragiša Mišović", gde se i dalje nalazi - ispričao je izvor iz ove zdravstvene ustanove. Kako nam je objasnio, glumica je izolovana od ostalih pacijenata, kako zbog posebne brige i nege, tako i zbog lakog prenošenja.

- Ceca se generalno oseća dobro, ali se i ova, kao i svaka druga bakterija, leči dugo. Uporna je i otporna na mnoge lekove, pa je teško odrediti pravu terapiju. Takođe, budući da je glumica u osmoj deceniji života, vodi se računa o sveukupnoj kliničkoj slici - dodao je izvor.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović

Glumica je nedavno imala nesvakidašnji stav o situaciji sa pandemijom koronavirusa i činjenicom da postoje određene mere kojih građani treba da se pridržavaju, a kako saznajemo ona je pored bakterije koju joj leče u bolnici dobila i korona virus.

- Pustite nas, ljudi, da dišemo! Da dišemo i da živimo, pa kad bude - biće! Pa ja ako treba da umrem, ja ću da umrem. Virus straha koji se seje među ljude, to je nešto zaista nedopustivo! Eto, toliko od mene za danas - kazala je Svetlana.

 

Glumica nije bila raspoložena za razgovor sa novinarima, posebno kada je ova tema u pitanju.

- Molim vas, pustite me da se odmorim. Nemam šta da izjavim ovim povodom. Samo želim da budem dobro i pomozite mi da u tome uspem - bilo je sve što je Svetlana Bojković izjavila.

Inače, bakterija klostridija se zove još i bolnička bakterija, jer se najčešće dobija u bolnici. Infektolozi kažu da je u poslednjih deset godina promenila ćud, mutirala i postala patogenija, pa je došlo do većeg obolevanja u celom svetu. Uzročnik je dijareje, obično posle dugotrajne upotrebe antibiotika. Zbog toga se savetuje da se oni nikada ne uzimaju na svoju ruku i ne piju preventivno, kako ne bi došlo do neke infekcije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading