UMETNICI SE OPRAŠTAJU OD SLAVNE GLUMICE! Mira Banjac: Bila je borac, jako mi je žao

Autor: S. Šulović

Zabava

22.01.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umetninici i ljudi iz kulture zatečeni su smrću jugoslovenske glumice Mire Furlan.

RepublikaFoto: Tanjug
Mira Banjac

Mira Banjac, koja je sa Furlanovom igrala u "Lepoti poroka" i drugim velikim filmovima tog doba kaže da je jako tužna zbog odlaska njene imenjakinje.

- Znala sam Miru jako dobro, bile smo prijateljice. Znala sam njenu porodicu, igrale smo zajedno u „Lepoti poroka" i u „Vere i zavere". Bila je borac... Nije bila dobro viđen gost u svojoj domovini Hrvatskoj, ali ona je to nosila gospodski, mirno, nije od toga pravila spektakl. Jako mi je žao, jako sam tužna zbog njenog preranog odlaska. Odlična glumica, odličan prijatelj i čovek - kaže legendarna glumica Mira Banjac.

- Otišla je istinska diva jugoslovenske kinematografije, koja je podjednako plenila svojom inteligencijom i na filmu i u životu. Sa izrazitoim uverljivošću igrala je kod Emira Kusrurice u filmu "Otac na sluižbenom putu", u legendarnom ostvarenju Rajka Grlića "U raljama života", u filmu Živka Nikolić "Čudo neviđeno", imala je karijeru u SAD... Kada odlazi vrhunski umetnik teško je njegovim prijateljima, porodici, ali i svima koji su u njegovoj umetnosti uživali - kaže Radoslav Zelenović, dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinokete.

- Mila moja, ja ne verujem... Legendo najveća, pameti, talentu, lepoto... bol i velika tuga - na društvenoj mreži objavila Snežana Bogdanović, glumica i Mirina dugogodišnja prijateljica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading