(VIDEO, FOTO) Komemoracija Isidori Bjelici: Bujica emocija i jecaji koji su odjekivali Sava centrom

Autor:

Zabava

08.08.2020

09:52 >> 10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj komemoraciji u Sava Centru porodica i prijatelji uputili su poslednji pozdrav voljenoj Isidori Bjelici.

RepublikaFoto: G.D.

Na komemoraciju su najpre pristigli suprug Nebojša Pajkić, sin Lav i ćerka Vila za koju je Isidora bila posebno vezana. Članovi porodice su se na početku držali dobro, bez obrzira na veličinu bola, ali nisu uspeli da suzdrže suze i emocije koje su navirale.

 

 

 

Skupu su prisustvovali i Isdorini roditelji Dimitrije i Nevenka. Majka je posebno bila pogođena gubitkom svoje ćerke jer je njena poslednja želja bila da je poseti u kući na moru. To se nažalost nije ostvarilo.

 

 

 

RepublikaFoto: G.D
Nena ne može da obuzda suze

Među brojnim prijateljima i javnim ličnostima bio je i pevač Marko Đurovski.

RepublikaFoto: G.D.
Marko Đurovski

Na komemoraciju porodica je donela i lične stvari preminule. Zaštitini znak popularne spisateljice bili su njen jedinstveni stil odevanja i šeširi koje je rado nosila. Zato se njena porodica i odlučila na ovakav korak.

Tuga je sve obuzela

Brojni prijatelji i bliski ljudi koji su je dobro poznavali oprostili su se od Isidore upečatljivim govorima koji naglašavaju koliko je ona bila hrabar borac.

- Isidora je naterala smrt da sačeka - rekla je jedna njena prijateljica.

Potresne reči prijatelja i poznanika loše su uticali na Nebojšu Pajkića, supruga Isidore Bjelice. On se u jednom trenutku osećao jako loše, kao da nije mogao da podnese emocije koje su sve više i više navirale. 

RepublikaFoto: G.D

Lav Pajkić je u jednom trenutku takođe podlegao emocijama, pa i on nije mogao da obuzda suze i svoju žalost za preminulom majkom.

RepublikaFoto: G.D.
Lav Pajkić na komemoraciji

Ksenija Vučić je svojim oproštajnim govorom rasplakala sve prisutne. Ona je rekla da bi najradije za govornicom otplakala nego bilo šta govorila.

Govoreći kroz suze i jecaje, Ksenija je rekla:

- Hvala Dimitriju i Nevenki što su nam podarali Isidoru, koja je bila prepametna i prelepa. Svi treba da budemo zahvalni što je bila ovde sa nama. Znam da je tamo gore čeka i sestra i brat - rekla je Ksenije ne mogavši da obuzda nalet tuge.

Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta posle duge borbe sa opakom bolešću. Bila je izuzetno plodna autorka i iza sebe je ostavila više od 40 knjiga, više pozorišnih komada i radio drama. Režirala je film "Dorćol-Menhetn".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading