Otvorena Beogradska letnja scena: Buknule karte za "Mama miju"!

Autor:

Zabava

25.06.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio je da će Beogradska letnja scena, jedina pozorišna scena u Srbiji trenutno, biti otvorena danas u 18 časova predstavom "Maks Metalik" Pozorišta lutaka Pinokio na maloj sceni, dok će na večernjoj sceni od 21 čas biti izvedena "Mama mija", mjuzikl Pozorišta na Terazijama.

RepublikaFoto: Printscreen
Mama Mia

Jedinstvenu, multifunkcionalnu scenu za sva pozorišta na stadionu Tašmajdan obezbedio je grad Beograd.

- Prostor na Tašmajdanu je izabran zato što je dovoljno veliki da ljudi mogu da sede sa socijalnom distancom. Možemo da ispoštujemo sve epidemiološke mere, a da opet u jednom velikom i akustičnom prostoru uživamo u pozorišnim predstavama - rekao je Vesić.

Do 20. jula 2020. godine smenjivaće se svake večeri predstave sa repertoara svih beogradskih pozorišta, kao i predstave nezavisnih produkcija i drugih izvođačkih umetnosti. Ovo je jedinstven događaj koji na jednom mestu okuplja sva pozorišta, omogućava umetnicima da igraju, a beogradskoj publici tokom skoro mesec dana pruža više od 40 izvođenja.

- Nadam se da će se stvari vrlo brzo normalizovati i da će pozorišta početi da rade već na jesen. Ukoliko se ovo leto pokaže uspešnim, razmišljaćemo o tome da svakog leta imamo neku vrstu letnje scene ne samo na stadionu Tašmajdan već i na drugim otvorenim prostorima u gradu jer očigledno da leti pozorišta nedostaju građanima. Leto je idealno da se osvajaju novi prostori koji naizgled nisu pozorišni, kao što je ovaj, a ima i mnogo drugih prostora koje možemo da koristimo - rekao je Vesić i naglasio da je već za prve dve predstave prodato po 1.300 karata.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Dragan Vesić

Za zdravstvene radnike predstave su besplatne, što je jedan od načina da grad Beograd zahvali radnicima za sve ono što su uradili za vreme borbe protiv virusa, naglasio je zamenik gradonačelnika.

Nakon dugog odlaganja zbog vremenskih uslova sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl izrazio je zadovoljstvo i zbog početka rada prvog drajv-in bioskopa.

- Drajv-in bioskop na Adi je prvi takav bioskop u Beogradu i verujem da ćemo imati dobru posetu. Ovakav tip bioskopa je nešto što je sporadično pokušavano u našoj istoriji, i u Beogradu i u drugim gradovima u Srbiji, ali nikad do kraja to nije izvedeno kako treba. Sada će to biti urađeno kako treba i dobra je prilika za različite generacije da vide ono što su nekad gledali u američkim filmovima u kojima je dosta bio prisutan taj motiv - rekao je Karl i naglasio da će program biti jako dobar, da će biti evropskog filma, francuskog filma, kao i onih filmova čija je distribucija bila prekinuta početkom korone, ali će biti i nekih klasika jer postoje generacije koje mnoge velike filmove nisu videle na velikom platnu.

Za filmove koji će se prikazivati u drajv-in bioskopu grad Beograd je platio sve troškove, tako da će prvih mesec dana biti besplatne projekcije.

Ulaznica 500 dinara!

Cena karata za predstave koje će biti izvođene na večernjoj sceni je 500 dinara, a za predstave na maloj sceni 250 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni stadiona Tašmajdan, onlajn i u matičnim pozorištima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading