Jelena Jovičić, prvakinja Pozorišta na Terazijama: Zovu me zlatna ribica Dori, jer zaboravljam tekstove na sceni!

Autor: D. STANKOVIĆ

Zabava

20.05.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imam tu osobinu koja nije mnogo pohvalna i publika svašta od mene može da čuje, kroz osmeh govori glumica

Foto: Promo foto
Jelena Jovičić

Jelena Jovičić do druge godine studija lingvistike o glumi ne da ništa nije znala nego je nije ni interesovala.

Ali onda je lepu i visoku studentkinju slučajno zapazio Emir Kusturica i odmah joj ponudio sporednu ulogu u filmu "Crna mačka, beli mačor". U klasu Vladimira Jevtovića primljena je potom iz prvog pokušaja, posle samo 20 dana pripreme za prijemni ispit. Od svega što je do sada radila, Jelena kaže da se ipak najlepše oseća u matičnoj kući, Pozorištu na Terazijama.

- Negde sam srećna što sam ponukala pozorište da se napravi audicija 2001. i da dosta nas, koji smo sada i prvaci, budemo primljeni u pozorište. Tu nas je dočekala sjajna ekipa glumaca starije i srednje generacije, koja nam je ukazala veliko i poverenje i poštovanje. Odmah smo dobili da igramo u predstavi "Briljantin" - ispričala je glumica tokom virtuelnog druženja sa publikom na Instagram profilu našeg jedinog muzičkog teatra.

Terazije verovatno već krajem juna otvara letnju scenu na Tašu mjuziklom "Mamma Mia"

Kroz osmeh Jelena priča da ne krije da stalno zaboravlja tekstove na sceni i da je zbog toga kolege u pozorištu zovu Dori, po neodoljivoj zaboravnoj ribici iz animiranog filma "Nemo".

Na početku karijere, dodaje, smišljala je "svašta nešto" kako bi se izvukla iz tih situacija, što je veselilo i njene kolege, ali i publiku. S vremenom Dori je naučila da komponuje i smišlja tekstove u toku predstave, čime iskazuje još jednu crtu svog umetničkog talenta.
- Imam tu osobinu koja nije mnogo pohvalna i publika svašta od mene može da čuje. Naravno, ne znaju da to tako ne treba da bude, ali hor, balet i orkestar znaju, i to je za njih veliko veselje, a i za mene je - dodaje Jelena.
RepublikaFoto: Promo foto

Mjuzikl "Chorus line" izdvaja kao jedan od najzanimljivijih u kojima je radila, baš zbog tročasovnog stajanja na sceni. Uživala je i u stvaranju "Spamalota", a posebno mesto imaju i "Brodvejske vragolije".
- "Brodvejske vragolije" sam gledala na Brodveju 2007. i ta predstava mi se mnogo dopala, pa sam kupila knjigu i disk. To je stajalo u fioci 12 godina i veoma mi je drago što su se ipak odlučili da to radimo jer je to fenomenalna predstava koju na žalost ove godine nismo imali sreću da igramo kako treba, da se ona zalaufa jer je ova korona nesrećna stigla na planetu, ali nadam se da ćemo je razigrati - navodi Jovičićeva i dodaje da joj je veoma draga i uloga Norme Kesidi u predstavi "Viktor Viktorija", koju je uprava pozorišta odbijala da joj poveri.
- Posle porođaja zamolila sam da mi daju tu ulogu, za koju su svi mislili da je mala uloga za mene. Za tu malu, ali fenomenalnu ulogu dobila sam silne nagrade, što je potvrdilo da mogu odlično da radim komedije, jer to je ono u čemu sam i bila najbolja na akademiji, naročito ako je to, na primer, glupa plavuša - kroz osmeh ponovo priča Jelena, pa nagoveštava da će Terazije verovatno već krajem juna otvoriti letnju sezonu na Tašu čuvenom "Mamma Mia", koju doživljava kao krunu karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading