Top 5 filmova u 2018. godini

Autor: Slađana VASIĆ

Zabava

31.12.2018

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završila se još jedna godina, i zbog svih filmofila, ali i onih koji to nisu, osetili smo potrebu da damo našu mini-preporuku filmova koji su se pojavili 2018., a koje pod oznakom "obavezno" treba da pogledate.

RepublikaFoto: youtube.com/20th Century Fox
Evo kako izgleda "Boemska rapsodija"

Nećemo da glumimo kritičare, kad to nismo, ali hoćemo da u Novu godinu uđete odobrovoljeni, edukovaniji i bogatiji za još neko iskustvo, makar i ono filmsko. Za one koji su već odgledali neke od filmova koje vam predlažemo, a verujemo da ih je mnogo, otvoreni smo da se slože ili ne s nama i podele komentare, pošalju neku drugu preporuku, što da ne...

Birali smo među različitim žanrovima, a isto tako i među domaćim i stranim filmovima i nije bilo lako svesti se na listu od samo pet. 

1. Boemska rapsodija

Na prvom mestu našla se "Boemska rapsodija", mjuzikl koji je retko koga ostavio ravnodušnim. Ono što je na nas ostavilo najveći utisak je osmeh na licima gledalaca dok su napuštali bioskopsku salu. 

Drugo, priča o nastanku legendarne britanske rok grupe Queen i njenom frontmenu Frediju Merkjuriju, koja govori o danima njihovog nastanka do trenutka najveće popularnosti, tako je "upakovana" da vam ni jednog trenutka tokom projekcije koja traje više od dva časa ne padne na pamet da pogledate na sat.

Treći utisak je, iako nekima Rami Malek deluje verodostojno ili prema drugima, preteruje s grimasama, niko ne dovodi u pitanje njegovu harizmu, koja je zasenila svaki propust, ako ga je i bilo...

2. "Mandy"

Krvavi triler "Mandy" važi za film koji nije za svakoga, ali to je sasvim u redu. Takođe, priča nije ništa novo - tipična priča o osveti. Gledaocima se dopalo kako sve to izgleda i zvuči. Vizualni prikazi i boje su izvanredni. Za Nikolasa Kejdža kažu da je ovu ulogu odigrao do "granice ludila" i da je upravo ta uloga izvukla ono najbolje iz njega.

Tempo filma je spor, ali gledaoci kažu da "postoji nešto hipnotično u tome i da nema dosade". U pojedinim scenama, javlja se nadrealni doživljaj.

Ko se ne plaši i ne zazire od krvi, može slobodno da uživa u ovoj pustolovini.
 

3. "Annihilation"

Naučno-fantastični film "Annihilation" sa Natali Portman u glavnoj ulozi takođe je izazvao veliku pažnju, kao jedan od onih koji vas natera da se dobro zamislite. Kroz priču o biologu koji se prijavljuje za opasnu tajnu ekspediciju u misterioznoj zoni gde zakoni prirode ne važe, vi shvatate da
se uništenje ovog puta ne prikazuje kroz dinamiku ko-će-živeti, niti kroz mehaniku akcionih scena. Ovde je akcenat na sporom, prigušenom putovanju u nepoznato, na koje se Lena (Natali Portman) i ostali odlučuju, i na tome kako to emocionalno utiče na njih.

Film kritičari opisuju kao "sjajan, ali koji je pošao naopako". Mnoge je zbunio, dok neki smatraju da bi bolje prošao da je preciznije objasnio prisustvo vanzemaljaca na planeti. Upravo zato ga i preporučujemo da vidite kako sjajna glumačka ekipa i sjajna priča iz najprodavanije trilogije Džef Vender Mira "Uništenje" može i da ne bude toliko dobra.

4. Južni vetar

Domaći film "Južni vetar", iako tek od novembra u bioskopima, pogledao je veliki broj ljudi za kratko vreme. Gotovo da nije bilo negativnih komentara. 

Iako je takva priča viđena više puta u američkim filmovima, Srbija je zaslužila da dobije jedan ozbiljan film o beogradskom podzemlju i organizovanom kriminalu, i dobila ga je. Film prikazuje borbu dobra i zla, ali na drugačiji način, kroz borbu koja se vodi unutar svakog od nas. 

I Miloša Bikovića gledaoci ovde imaju priliku da vide u drugačijem izdanju...

5. Kralj petar I: U slavu Srbije

Za film koji je izazvao veliku pažnju domaće javnosti još pre samog prikazivanja - "Kralj petar I: U slavu Srbije" - kažu da je potresan, pun emocija, pun naboja, izvanredan, iznad očekivanja... 

Od početka ovog meseca, gledaoci su mogli da na platnu vide kako je izgledalo mučno povlačenje preko albanskih planina tokom Prvog svetskog rata.

Film sadrži sve ono što treba da prikaže srpsku golgotu. Ko voli ovu tematiku, a nema ništa protiv malo srpske patetike, neće se razočarati.

PARE, NOVCI, ĐENGE: Top 5 filmova u 2018. godini*

FILMOVI BRUTO ZARADA
1. Black panther 700.06 miliona $
2. Avengers: Infinity war 678.82 miliona $
3. Incredibles 2 608.58 miliona$
 4. Jurassic world: Fallen Kingdom 416.77 miliona $
5. Deadpool 2 324.23 miliona $
* Izvor: IMDB

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading