Mihajlovićeva uručila ključeve vlasnicima stanova u "Zemunskim kapijama"

Autor: Tanjug

Vesti

25.12.2018

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović, sa direktorom Građevinske direkcije Srbije Nebojšom Šurlanom, obišla je danas naselje Zemunske kapije, gde je završena izgradnja 323 stana i tom prilikom uručila i ključeve stanova prvim vlasnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Zorana Mihajlović

Mihajlović je kazala da je 323 stana ozbiljan broj, kao i da je 1.000 stanova koji bi trebalo da budu gotovi 2020. godine još ozbiljniji.

Navela je da bez obzira na to što su ovo komercijalni projekti, Vladi Srbije i Ministarstvu koje predvodi je važno da ih podrži, jer oni istovremeno znače i da se građevina i građevinski sektor u Srbiji razvijaju.

- Verujem da je to i zbog brzine izdavanja dozvola i zbog uslova i zbog svega što činimo i kao Vlada i kao Građevinska direkcija. Čini mi se da u Srbiji udeo građevinarstva, koji je na početku - pre četiri godine, u bruto društvenom proizvodu bio ispod tri odsto, a danas je blizu pet odsto, govori o pomacima. Razvoj građevinarstva znači i razvoj privrednih aktivnosti - kazala je Mihajlović.

Najveći udeo u rastu BDP-a u 2018. godini upravo ima sektor građevinarstva, kazala je ministarka i dodala da je lepo što su stanovi u naselju Zemunske kapije završeni pre roka, odnosno pre marta, kako je bilo planirano.

- Veliki deo opreme, odnosno materijala, korišćen za izgradnju ovih stanova, proizveden je u Srbiji, što je takođe važno, jer dobro je da osim izvođača imamo i proizvođače materijala i svega što je potrebno da se stanovi opremaju - kazala je Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na pitanje o izgradnji stanova za snage bezbednosti, kazala da su potpisani ugovori prošle sedmice za izgradnju u Nišu i Vranju, te da očekuje da se krajem januara postavi kamen temeljac u ta dva grada.

RepublikaFoto: facebook.com/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
Ovako izgleda jedan od stanova

- To znači da 12 meseci od trenutka kada se postavi kamen temeljac, te zgrade moraju biti gotove. U međuvremenu se priprema dokumentacija za sve druge gradove, pred nama stoji izgradnja 8.500 stanova u narednih nekoliko godina, što takođe znači i poziv građevinskim kompanijama - kazala je Mihajlović.

Šurlan je naveo da su u naselju Zemunske kapije završena tri objekta - C, D i E, u kojima je ukupno 323 stana.

Zahvalio se Ministarstvu za saradnju i naveo da su sve dozvole koje su im bile potrebne dobijali u rekordnom roku i najavio da Građevinska direkcija Srbije nastavlja sa razvijanjem ovog projekta.

Kako je naveo, u toku su radovi na objektu G, a za koji se očekuje da će biti završen do kraja leta 2019. godine, te da se sa gradnjom još jednog objekta F počelo na leto.

- Kraj radova na tom objektu očekuje početkom 2020. godine. Očekujemo sve zajedno da 1.000 stanova budu završeni 2020. godine - rekao je Šurlan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading