ZLA KOB GRUPE RADOST EVROPE: Dva rok velikana počela karijeru u istom bendu, pa umrli u ISTOM DANU!

Autor:

Zabava

22.05.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čarli je gostovao Toniju na prvom albumu, a danas su obojica zauvek napustila ovaj svet.

ZLA KOB GRUPE RADOST EVROPE: Dva rok velikana počela karijeru u istom bendu, pa umrli u ISTOM DANU!

Foto: Printscreen

Muzičar Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini, a njegovo beživotno telo u fotelji u njegovom stanu pronašla je sestra od strica Snežana.

U istom danu, nakon kratke i teške bolesti, u 60. godini preminuo je i legendarni beogradski panker Dušan Milašinović Čarli, poznat kao pevač grupe "Radost Evrope" u kojoj je i Montano započeo svoju pevačku karijeru.

Foto: Printscreen/Youtube

Dušan Milašinović preminuo je posle kratke i teške bolesti

Zla sudbina benda Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine, odnela je dva rok velikana koji su ostavili dubok trag u muzičkoj sceni osamdesetih godina.

Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa. Bend je prestao da postoji 1985. godine, a deo materijala se našao na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda.

- Čarli je gostovao Toniju na prvom albumu, a sudbina je tako htela, pa su i ovaj svet napustili u istom danu - kaže jedan od poštovalaca domaće rok scene.

Inače, Milašinović nije bio samo pevač u jednoj od prvih pank grupa u Beogradu, već i važan deo scene oko SKC-a tokom procvata beogradskog novog talasa i panka.

Na albumu Tonija Montana izvodio je pesmu "Vreme je da skinem mrak", koju je originalno izvela grupa Radost Evrope. Čarli će ostati upamćen i po manjim ulogama u domaćim filmovima "Davitelj protiv davitelja", "Artiljero" i "Munje".

Republika

Foto: youtube/printscreen

Velibor Miljković je sam sebi dao umetničko ime Toni Montano

Interesantno je pomenuti da je Velibor Miljković, nakon raspada Radosti Evrope, sam sebi dao nadimak Toni Montano, po uzoru na lik iz kultnog filma „Lice sa ožiljkom“.

I prvi album na kome mu je gostovao Čarli objavio je upravo pod nazivom "Toni Montano" 1986. godine, a album mu je producirao Borut Činč iz benda Buldožer.

Na albumu se našla već pomenuta pesma "Vreme je da skinem mrak“, što je bila obrada pesme Seks pistolsa "Friggin’ in the Riggin", ali i pesma Dragana Stojnića "Balada o Boni i Klajd", te njegovo viđenje pesme "Do You Wanna Dance?" Bobija Frimena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading