JOVANA JOKSIMOVIĆ BOLUJE OD RETKE BOLESTI: Voditeljka uživo u programu saopštila DIJAGNOZU!

Autor:

Zabava

05.04.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama unazad utiče na njenu kožu, niko nije znao od čega boluje!

JOVANA JOKSIMOVIĆ BOLUJE OD RETKE BOLESTI: Voditeljka uživo u programu saopštila DIJAGNOZU!

Foto: printscreen/K1 TV

Popularna voditeljka Jovana Joksimović otvoreno je priznala uživo u jutarnjem programu da boluje od poremećaja vitiligo, oboljenjem koje karakterišu beli pečati na koži.

Naime, Joksimovićka je tokom razgovara sa svojom gošćom pokrenula diskusiju o navodnom postojanju "gena za gojaznost". Ova tema je postala aktuelna nakon što je njena proslavljena koleginica, Opra Vinfri, javno iznela da pati od ovog genetskog faktora. Jovana je razgovarala sa svojim gostima o ovoj temi, postavljajući pitanje da li gen za gojaznost zaista postoji.

Potpuno je tačno i sjajno, taj deo njene lične izjave, zato što gojaznost spada u one bolesti gde je čovek stigmatizovan, obeležen. Kao kad imate vitiligo, pa svako ko uđe... - počela je doktorka Jagoda Jorga.

Republika

Foto: printscreen/K1 TV

Jovana Joksimović saopštila da boluje od vitiliga

Jeste. Pa, ja imam vitiligo i svako ko uđe kaže: "Jao, imaš nešto belo". Super ste napravili to poređenje, to je tačno - istakla je Jovana u emisiji "Uranak", pokazujući na svoje lice.

Inače, vitiligo predstavlja retko oboljenje koje pogađa 0,5 do dva odsto svetske populacije. Osim belih fleka na koži, ovo oboljenje ne manifestuje druge fizičke simptome. Međutim, važno je naglasiti da osobe koje imaju vitiligo često prolaze kroz teškoće emocionalne prirode zbog stigme koju ovo oboljenje može izazvati u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading