Borko Radivojević se prisetio nemaštine: Nisam imao 100 dinara deci za mleko

Autor:

Zabava

03.04.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni harmonikaš Borko Radivojević otkrio je detalje iz svog privatnog života

Borko Radivojević se prisetio nemaštine: Nisam imao 100 dinara deci za mleko

Foto: Frenk Milhausern

privatna arhiva

Jedan od najpopularnijih harmonikaša Borko Radivojević, koji važi za kralja bakšiša među sviračima, prisetio se početaka, te iz tog teškog života najviše pamti momente nemaštine, kada nije imao ni 100 dinara u džepu da deci kupi mleko.

Republika

Foto: borko radivojevic instagram

 

 

Naime, harmonikaš je u jednom podkastu otvorio dušu, te s ove tačke gledišta, kad ima sve i uživa, progovorio o periodu života kad je jedva spajao kraj s krajem, te nije imao ni za osnovno.


- Pamtim situaciju kad nisam imao novac detetu da kupim mleko koje je koštalo 100 dinara. To je velika škola u životu i nešto što je meni ostalo za ceo život i što ću pamtiti dok sam živ. Kad izađem, imam 800 ljudi oko sebe, drugara, prijatelja, a tada sam možda imao dvojicu. Sve to pamtim - otkriva Borko, koji porodicu smatra bogatstvom.
- Najveći uspeh mi je porodica, imam troje zlatne dece i suprugu, koja je je u mnogim situacijama pametnija od mene. Ona je održala zdravu porodicu. 
Harmonikaš je takođe otkrio da je kao mali shvatio šta želi da bude, te da mu je novac bio podstrek u svemu tome. Naime, Borko je ispričao anegdotu koja mu je pomogla da ostvari dečački san.
- Da su me pitali da sviram koncert u Karnegi holu u Njujorku ili igranku u Vezičevu, selu u Srbiji poznato po dobrim bakšišima, uvek bi izabrao Vezičevo. Sećam se kad sam bio mali, možda šest, sedam godina da sam imao, slušao sam priče kako su čuveni harmonikaši u to vreme ležali na asfaltu u Vezičevu, a domaćini ih obasipali švajcarskim francima. Tad sam, kao dete, sebi obećao da ću svirati i ja u tom selu i jesam - priznao je Borko.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading