AVRAMOVIĆ PROGOVORIO O IZBACIVANJU BIKOVIĆA: Direktna poruka napravila HAOS!

Autor:

Zabava

03.02.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Avramović se oglasio!

AVRAMOVIĆ PROGOVORIO O IZBACIVANJU BIKOVIĆA: Direktna poruka napravila HAOS!

Foto: RTS

Miloš Avramović, režiser i producent filma "Južni vetar", izneo je svoje mišljenje o kontroverznom slučaju koji je zadesio srpskog glumca Miloša Bikovića. Naime, produkcija HBO odlučila je da zameni Bikovića u novoj sezoni serije "The White Lotus" nakon javnih reakcija zbog njegovog angažmana u Rusiji. Avramović je oštro osudio ovaj potez, postavljajući pitanje o granicama "cancel" kulture i umetničke slobode.

Foto: ST/D.KADIĆ

Miloš Avramović

 


Reakcije javnosti i osuda poteza produkcije

Odluka produkcije HBO izazvala je oštre reakcije javnosti, a Avramović je istakao da je Biković dobio ulogu zbog svog talenta i da je njegovo izbacivanje iz serije za samo 5 dana bilo rezultat političkih pritisaka. Ovaj slučaj izazvao je burne polemike o slobodi umetničkog izražavanja i uplitanju politike u svet filma.

Uloga političkih pritisaka

Foto: Republika

Miloš Biković

 


Nije neuobičajeno da politička dešavanja utiču na svet zabave, ali ovaj slučaj je posebno zanimljiv zbog brzine i odlučnosti produkcije HBO da reaguje na spoljnopolitičke pritiske. Postavlja se pitanje gde se zapravo završava umetnička sloboda i gde počinje politički uticaj na filmsku industriju.

Kao neko ko je odrastao na američkoj kinematogradiji i pop kulturi, pitam se koji su dometi i granice "cancel" kulture... Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda? Nisam mogao ni da zamislim da će jedna takva produkcija, kao što je HBO, sebi dozvoliti da im jedna država određuje kasting? Da im se meša u rad? U umetničku slobodu reditelja kao što je Majk Vajt? Miloš je dobio ulogu zato što je talentovan glumac, a izbačen je za 5 dana zbog tvita Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje je iznelo maliciozne i neutemeljene izjave. Velika podrška za mog brata, prijatelja. Ostani slobodan - poručio mu je reditelj Miloš Avramović na Instagtamu!

Podrška Bikoviću i otvoreno pitanje umetničke slobode

Avramović je javno pružio podršku Bikoviću, ističući njegov talenat i osudivši političke pritiske koji su doveli do njegovog izbacivanja iz serije. Ovaj slučaj postavlja važno pitanje o granicama umetničke slobode i uticaju politike na filmsku industriju.

U zaključku, slučaj Miloša Bikovića i produkcije HBO pokazuje kompleksnost odnosa između umetnosti i politike, postavljajući pitanje o granicama slobode izražavanja u svetu filma.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading