DRAGANA KOSJERINA OTVORILA DUŠU PRED BOŽIĆ: Voditeljka RTS prvi put progovorila o PORODICI, a porukom oduševila sve!

Autor:

Zabava

06.01.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana Kosjerina otvorila dušu za Republiku.

DRAGANA KOSJERINA OTVORILA DUŠU PRED BOŽIĆ: Voditeljka RTS prvi put progovorila o PORODICI, a porukom oduševila sve!

Foto: Vlada Maraj

Dragana Kosjerina važi za jednu od najlepših voditeljki i svojim izgledom i stavom privlači veliku pažnju javnosti. Voditeljka RTS je za Republiku otkrila kako provodi praznike, a onda je priznala da za praznike uvek ide kod starije sestre "na gotovo".

Naime, budući da smo ušli u novu, 2024, Kosjerina je za naš list sumirala utiske, te otkrila kakva joj je bila prethodna godina i čega će se zauvek sećati.

Foto: Vlada Maraj

Dragana Kosjerina

 

- Godina je bila puna dobrih prilika, iskustava, putovanja...Imam utisak da bih vam, ukoliko počnem da nabrajam po čemu ću je pamtiti, popinila celu stranu novina. (Smeh). Nisu izostali ni izazovi, sitni problemi i velike lekcije. Na kraju svake godine, kada sumiram utiske, pomislim: "Dobro, u sledeću ulazim mudrija" sazrevanje, zapravo, nikad ne prestaje.

S obzirom da ovaj period važi za najsrećniji period godine, da li je to slučaj i kod Vas i kako planirate da provedete božićne praznike?

- Božić uvek provodim u krugu porodice. To su posebni dani za druženje i retka prilika da se posvetimo jedni drugima. Svi smo stalno užurbani, svako u svom poslu. Stičem utisak da ne stignemo ni da primetimo kako vreme odmiče. Zato je važno da makar praznične dane posvetimo svojim najbližima.

Republika

Foto: Vlada Maraj

Dragana Kosjerina

Koji rituli i običaji moraju da se ispoštuju na Badnje veče i Božić? Da li je tradicija bitna u Vašem domu?

- Negujemo tradiciju, ali moram da priznam da je za to uglavnom zadužena moja sestra. U njenoj kući se poštuju svi običaji, ona nas gosti, ona kuva i organizuje druženje. Ponešto sam naučila od nje, ali mislim da mi se dopada uloga mlade sestre koja stiže "na gotovo". Zato tu ulogu  uporno negujem i u zrelim godinama. Na njenoj trpezi se nađe sve od suvog voća, žita, česnice, raznih pita, sarme, pečenja. Sve joj ide od ruke. Katkad donesem neki jednostavan kolač. To je moj doprinos.

Kom poklonu se najviše obradujete i da li su vaši najbliži vični u tome da Vam izvuku i poneku suzu-radosnicu kada se svi okupite?

- Radost uvek nalazim u sitnicama. Istina je da me, kako godine prolaze, samo takve stvari i raduju i samo to uspe da me gane. Sitni znaci pažnje, gestovi koji govore da neko misli o vama i da razmišlja o vašim potrebama, lepa reč, topla podrška kada je potrebna, razmevanje. Moji najbliži, naravno, najbolje znaju šta meni izmami osmeh i pokloni su uvek puni simbolike. Zrelost i životno iskustvo su mi doneli drugačiju vrstu emocija koje u krugu najbližih nikada ne krijem.

Republika

Foto: Vlada Maraj

Dragana Kosjerina

Veoma ste uspešni u svom poslu i iz godine u godinu ređate, reklo bi se, samo uspehe. Da li ćete pamtiti neki peh ili anegdotu sa snimanja?

- U godini koju smo ostavili za nama uistinu sam imala toliko dobrih poslovnih iskustava i prilika. Lepota mog zanimanja je u tome što svaki radni dan nosi nove teme, nove ljude, drugačije razgovore, saznanja. Rad, naravno, nosi i pehove. Rekla bih da su oni deo svakodnevice, kao i anegdote. Imam izuzetan kolektiv, okružena sam kolegama koji su mi i prijatelji. To su dobro poznata lica: Kristina Radenković, Jelena Simić, Stefan Popović, Ivana Milenković...Svakog dana radimo kroz smeh i sa velikim entuzijazmom idemo kroz izazovne zadatke kakve podrazmeva "živi" program.

Kakvi vas projekti očekuju u 2024. ?

- Početak godine uvek obeleži priprema za festival Pesma za Evroviziju. Srećna sam što je taj format postao svojevrsna platforma za izvođače, kako afirmisane tako i početnike, na kojoj rado prezentuju svoju umetnost. Volim složene projekte, na kojima se radi mesecima i koji pokrenu celu produkciju RTS. Iz godine u godinu usitinu pomeramo granicu i veoma smo ponosni što je taj festival dobio poseban status  i neretko stižu komplimenti iz celog regiona. Osim toga, biću angažovana u emisiji "Ja volim Srbiju" koja godinama nepromenjeno drži pažnju naših gledalaca, kao i u dnevnom formatu "Jedan dobar dan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading