SUD DONEO ODLUKU: Rasti vraćen DŽIP oduzet od Belivukovog klana!

Autor:

Zabava

01.12.2023

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku je donelo sudsko veće koje vodi postupak protiv grupe Veljka Belikvuka i Marka Miljkovića.

SUD DONEO ODLUKU: Rasti vraćen DŽIP oduzet od Belivukovog klana!

Foto: Tanjug, ATAImages

Reperu Stefanu Đuriću Rasti vraćen je džip marke "mercedes", koji je bio oduzet u velikoj akciji hapšenja pripadnika Belivukovog klana u februaru 2021. godine. Odluku je donelo sudsko veće koje vodi postupak protiv grupe Veljka Belikvuka i Marka Miljkovića.

- Doneto je rešenje Višeg suda u Beograda, kojim je usvojen zahtev punomoćnika Stefana Đurića, kojim je njemu vraćeno putničko vozilo "mercedes". Automobil je bio oduzet od okrivljenog Vlade Georgieva i protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u roku od tri dana - potvrđeno je za "Kurir" iz Višeg suda u Beogradu.

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Rasta

"Mercedes" je policija 4. februara na dan hapšenja kriminalne grupe zaplenila od Georgieva, koji je bio menadžer reperu. Nedavno tokom suđenja pripadnicima grupe sudija obavestila prisutne da je advokat Vuk Tufegdžić, koji zastupa Rastu, dostavio zahtev da se reperu vrati vozilo oduzeto od Georgieva.

Sudija je tada pozvala Gerogieva da izađe za govornicu i da odgovori na pitanje o tome čije je vozilo.

Georgiev: Tako je, to je vozilo Stefana Đurića.

Sudija: Jeste li ga vi privremeno koristili?

Georgiev: Sarađivali smo, pa je privremeno bilo kod mene, prenosi "Kurir".

Republika

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Podsetimo, tokom akcije hapšenja pripadnika ekipe Veljka Belivuka, pažnju su privukle i navodne veze poznatog repera Stefana Đurića Raste sa tom kriminalnom grupom. Džip koji je Rasti sada vraćen, bio je prebačen u SBPOK gde je forenzički pregledan, kako bi se utvrdilo da li je korišćen u krivičnim delima. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, u njemu nije pronađeno ništa što se dovodi u vezu sa izvršenjem najtežih zločina.

Nekoliko meseci pre hapšenja Belivukove kriminalne grupe, početkom oktobra 2020. u akciji policije uhapšen je i sam Đurić, pošto je kod njega pronađeno više od pola kilograma marihuane. Rasta je, međutim, s tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je za držanje droge za ličnu upotrebu, osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

U vreme kada je izašao iz zatvora, na Instagram nalogu koji su vodili Belivukovi "Principi" tada je objavljena reperova slika uz poruku "Free Rasta" ("sloboda za Rastu").

Gerorgiev je inače ranije bio policajac i zvao se Dragan Sekulić, ali je pre hapšenja promenio ime. On i njegova žena, Slađana Sekulić, sumnjiče se da su pripadnici Belivukovog klana. Ovaj bračni par iz Loznice nije učestvovao u ubistvima, već se sumnjiče da su Belivuku obezbedili štek kuću u Tršiću, kao i da su iz jednog stana kod stadiona Partizana osmatrali ulaz i obaveštavali pripadnike grupe da li je policija u blizini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading