LAŽNA DRŽAVA KOSOVO IZABRALA PREDSTAVNIKA ZA EVROVIZIJU! Kurti mu dodelio nagradu, a on peva "Oj, Kosovo"

Autor:

Zabava

30.10.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

La Fazani je pobednik prvog izdanja “Festivali i Këngës” na takozvanom kosovskom Javnom servisu.

LAŽNA DRŽAVA KOSOVO IZABRALA PREDSTAVNIKA ZA EVROVIZIJU! Kurti mu dodelio nagradu, a on peva "Oj, Kosovo"

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/Youtube@RTKOfficial

La Fazani je pobednik prvog izdanja “Festivali i Këngës” na takozvanom kosovskom Javnom servisu koji je organizovan kao njihov festival za odabir predstavnika na Evroviziji. 

Naime, La Fazani, poznat i kao Arber Salihu, pesmom "Oj Kosovo" osvojio prvo mesto na ovom takmičenju koje je organizovano kao kosovski festival za odabir predstavnika na Pesmi Evrovizije. Ali, da li će Evropska radiodifuzna unija (ERU) prihvatiti Kosovo kao legitimnog učesnika na festivalu naredne godine ostaje nam da vidimo?

Republika

Foto: Printscreen/Youtube@RTKOfficial

La Fazani

Premijer tzv. Kosova, Aljbin Kurti, dodelio je trofej La Fazaniju, koji je ovim trijumfom dokazao svoju umetničku nadmoćnost. Ali, iako je neizvesno hoće li moći da predstavlja tzv. Kosovo na Pesmi Evrovizije, La Fazani ne gubi nadu. On ističe da i dalje voli svoju zemlju i da je to upravo ono što je izrazio u tekstu pesme: "Znam da ne mogu ići na Evroviziju, ali volim te Kosovo."

Republika

Foto: Profimedia, Youtube

Aljbin Kurti dodelio trofej La Fazaniju

Ipak, ova senzacionalna pobeda nije jedina koju je La Fazani ostvario. On je takođe dobitnik prestižne nagrade "Priština Award", koju dodeljuje istoimena opština na Kosovu i Metohiji. Da li će mu se pružiti prilika da ponese boje Kosova na Pesmi Evrovizije, ostaje da se vidi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading