REČI TOŠETOVOG VOZAČA KOJI GA JE ODVEO U SMRT LEDE KRV U ŽILAMA: Patiću dok sam živ, i bez presude sam KAŽNJEN!

Autor: P. R.

Zabava

16.10.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Georgij Georgijevski upravljao je džipom u kom je Toše Proeski pre 16 godina tragično izgubio život na auto-putu kod Nove Gradiške!

REČI TOŠETOVOG VOZAČA KOJI GA JE ODVEO U SMRT LEDE KRV U ŽILAMA: Patiću dok sam živ, i bez presude sam KAŽNJEN!

Foto: Privatna arhiva

Georgij Georgijevski i Toše Proeski

Čuveni makedonski pevač Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj. Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas, 16 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

Podsećanja radi, tog kobnog dana, Toše je krenuo u Zagreb, gde je trebalo da snimi englesku verziju jednog od njegovih hitova. U nesreći koja se dogodila na auto-putu kod Nove Gradiške teže je povređen i vozač "touarega" Georgij Georgijevski, a lakše Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović.

Inače, iako se porodica Proeski odrekla krivičnog gonjenja čoveka koji je upravljao vozilom, optužnicu po službenoj dužnosti pokrenulo je skopsko Tužilaštvo, tereteći vozača za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim posledicama. Tošetova menadžerka nije se pridružila tužbi i odrekla se materijalne odštete.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Toše Proeski

Georgijevski je 2009. godine, tek nakon dve godišnjice pevačeve smrti, osuđen u Osnovnom sudu u Skoplju na dve godine zatvora. Iako je do kraja suđenja tvrdio da je nevin, vozač havarisanog džipa rasplakao se u sudnici, držeći Tošetovu fotografiju.

- Ne osećam se krivim. Nije tačno da sam spavao za volanom pre nesreće. Žao mi je, izgubio sam brata i bez presude sam već kažnjen. Patiću dok sam živ zbog izgubljenog prijatelja - pričao je tada kroz suze Georgijevski, dok je njegova advokatica Silvija Džilvidžieva u završnoj reči tražila da se optuženi oslobodi krivice.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Georgij Georgijevski

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading