DANAS POČINJE GUČA FESTIVAL: Aco Pejović za početak petodnevne fešte!

Autor:

Zabava

09.08.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guča festival počinje večeras na Glavnoj pozornici na stadionu spektakularnim koncertom najvećeg boema domaćeg estradnog neba - Ace Pejovića.

DANAS POČINJE GUČA FESTIVAL: Aco Pejović za početak petodnevne fešte!

Foto: Promo foto

U srcu Guče, gde se susreću kulture i strasti, brojni posetioci iz zemlje i inostranstva već su stigli u svetsku prestonicu trube, a smeštajni kapaciteti gotovo su popunjeni. Ulice ove živopisne varošice danima pulsiraju euforijom, najavljujući još jedan Sabor trubača, manifestaciju koja je Guču proslavila širom sveta

Guča festival počinje večeras na Glavnoj pozornici na stadionu spektakularnim koncertom najvećeg boema domaćeg estradnog neba -  Ace Pejovića. Njegova neodoljiva energija i muzički talenat bez sumnje će oduševiti sve prisutne, a njegov nastup prvi je od ukupno dva u okviru Predsaborskih dana. Već sutra, na istom mestu, jedna od najpopularnijih muzičkih zvezda današnjice – Aleksandra Prijović, prirediće noć za pamćenje!

Ovi koncerti su samo početak uzbudljivih dana koji nam predstoje u okviru Guča festivala, koji traje čitavih pet dana. Već u petak počinje najveća trubačka smotra na svetu – 62. Dragačevski sabor trubača, manifestacija koja se proslavila po vrhunskoj trubačkoj muzici, ali i neponovljivoj atmosferi i energiji koja svake godine privlači više stotina hiljada gostiju.

Ove godine za izuzetan muzički program pobrinuće se Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Krstić sa svojim orkestrima, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a nastupiće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem.

Zabave ne manjka u Guči, pa se tako i ove godine očekuje da žurka do duboko u noć, uz obilje hrane i pića, trubačke muzike koja se čuje na svakom koraku, dobrog raspoloženja i sjajne energije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading