NE ŽALE BOGATSTVO ZA TUĐE ŽIVOTE: Ovi pevači su najveći humanitarci na estradi!

Autor:

Zabava

26.07.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aco Pejović, Dragana Mirković, Halid Bešlić, Marija Šerifović i drugi redovno se odazivaju apelima za pomoć.

NE ŽALE BOGATSTVO ZA TUĐE ŽIVOTE: Ovi pevači su najveći humanitarci na estradi!

Foto: ST/N. Pančić

Aco Pejović

Iako estradnjaci generalno plivaju u novcu, ne odazivaju se svi redovno na pozive za humanitarne akcije. Ipak, ima i pevača koji su do sada dali milione da bi se pomoglo ljudima i deci kojima je život visio o koncu. Tako su Aco Pejović, Dragana Mirković, Halid Bešlić, Marija Šerifović i drugi, kako piše Nova.rs, redovno izdvajali pozamašne sume novca, ne hvaleći se pritom na sve strane da su delo učinili.

Dirljiva scena iz Viteza u Bosni i Hercegovini, gde je Pejović nedavno održao koncert, raznežila je region. Tokom nastupa na binu je izašla devojčica kojoj je folker pre deset godina spasao život. Aco je pre skoro deceniju uplatio novac za Almirino lečenje, a ona je strpljivo čekala da održi koncert u njenom gradu i iznenadi ga. Pejovića je ovo toliko ganulo da umalo nije zaplakao na bini, gde je devojčica prišla da ga zagrli.

Jedna od pevačica s najvećim brojem održanih humanitarnih koncerata je Dragana Mirković. Ona je nekoliko puta čitave honorare donirala onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako je 2014. donirala tri miliona dinara za ugrožene u poplavama u Srbiji, kao i dva miliona za one u Bosni i Hercegovini.

Foto: Vladimir LUkic

Dragana Mirković

Brojna dobročinstva napravio je i Halid Bešlić, koji je više puta istakao da mu je najbitnije da ga ljudi pamte kao dobrotvora.

Foto: ATA Images

Halid Bešlić

Pokojna pevačica Dona Ares javno je pričala o tome kako joj je upravo Bešlić prvi ponudio pomoć oko lečenja. Osim toga, on je svoj motel u Semizovcu dao na korišćenje ljudima koji su ostali bez domova tokom poplava u Bosni i Hercegovini te 2014.

Foto: Printscreen Youtube

Dona Ares

Pevačica Marija Šerifović redovno pokazuje koliko je humana. Poslednji u nizu njenih gestova jeste pomoć mladiću iz Zenice Mustafi Hrustiću, koji godinama živi ispod mosta. Marija je odlučila da stvari uzme u svoje ruke i prvo mu je platila stan godinu dana, kao i redovne obroke u lokalnoj menzi, a da bi Mustafa u potpunosti mogao da se socijalizuje, obezbedila mu je i zaposlenje na bazenu u Zenici.

Foto: printscreen/youtube.com/Marija Serifovic

Marija Šerifović i Mustafa kom je pomogla da nađe posao

Esma Redžepova usvojila 47 dece

Epitet kraljice humnosti s razlogom je nosila Esma Redžepova. Čuvena pevačica godinama nije uspevala da ostane u drugom stanju, pa su njen suprug Stevo Teodosievski i ona usvojili čak 47 dece. Osim toga, u svojoj karijeri je otpevala 2.000 koncerata, a za svoj humanitarni rad dobila je brojna priznanja, pa čak i prestižnu nagradu Unicefa.

Foto: printscreen

Esma Redžepova

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading