ČETVRTA GODINA BEZ PERA TROKADERA: Maestro za sva vremena! (FOTO)

Autor:

Zabava

15.07.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sećanje na Pera Trokadera ne prolazi, četiri godine od smrti jednog od najboljih crnogorskih pevača.

ČETVRTA GODINA BEZ PERA TROKADERA: Maestro za sva vremena! (FOTO)

Foto: printscreen

Sećanje na Pera Trokadera ne blede ni četiri godine otkad nas je u 45. godini, 14. jula 2019. godine prerano napustio. Jedan od najboljih crnogorskih pevača s početka 90-ih godina, čista emocija, anđeoski glas i ljudina za sva vremena.

Večiti dečak Pero Stefanović, poznat po nadimku Trokadero, proslavio je istoimeni čuveni budvanski klub u kojem je dugo nastupao i gde mu je verna publika dodelila titulu maestra klupske svirke u žestokoj konkurenciji muzičara s prostora bivše Jugoslavije.

Foto: printscreen

Pero Trokadero

Pored rodbine i prijatelja, sećanje na   velikog humanistu i osvajača brojnih muzičkih festivala ("Sunčane skale", "Radijski festival"), održava i njegova velika ljubav Maja.

- Dirnuta sam pažnjom svih koji su poznavali mog Pera, na podršci, na rečima utehe, na bezbroj divnih sećanja, ali i zbog toga što on i danas živi kroz svoje pesme među publikom koja ga je volela. Posebnu zahvalnost dugujem novinarima - autoru i voditelju Matiji Milačiću i njegovoj ekipi emisije "Grad koji volim", posvećenu Peru. Kao i urednici Radija "D plus" Sandi Rakočević. Veliko hvala još jednom svim vlasnicima lokala iz Sutomora, Ulcinja, Herceg Novog, Nikšića, Kolašina, Kotora, Bijelog Polja, Budve, svima gde je Pero nastupao, a posebno Bobici i Buci, gazdama "Trokadera". Ne zaboravljam ni Sandra Markovića, mis Svetlanu i Jovanu Jeremić koji su mu dali priliku da gostuje u njihovim emisijama - priča Perova najveća ljubav. 

Sudbina je htela da njihova ljubav počne i završi se baš u Budvi, a Pero je sahranjen u svojoj voljenoj Podgorici.

Foto: printscreen

Pero Trokadero i Maja

Prvu autorsku pesmu je objavio 1993. Album izdaje  2006. godine za Siti rekords (Željko Joksimović, Leontina , Alex Aleksov, Bilja Spasić, Aleksanda Filipović, Mirko Sćepanović, Marko Mahoni...)

- Bio je omiljen kod svojih kolega Šaka Polumente, koji ga je uvek od srca zvao na svoje beogradske koncerte,  ali i kod Cece, Ace Lukasa, Željka Vasića, Gorana Vukosića, Kneza, Sergeja Ćetkovića, Bojana Marovića, Neše Aleksandrića, Eda Abdovića, Srđana M. Đanija, sad već pokojnih Sinana, Džeja... - naglašava Maja.

Pero Stefanović muzikom je počeo da se bavi još u ranom detinjstvu, završio je nižu i srednju muzičku školu, a kao student muzičke akademije u Podgorici počeo je profesionalno da se bavi pevanjem. Prva pesma koju je izveo je "Ti bila si mi sve" (1993. godine). Neki od njegovih hitova su: "Sva moja jutra", "Tvoje ime, mala", "Žig od ljubavi", "Nije važno"...

Foto: printscreen

Pero Trokadero sahranjen u Podgorici

Večna zahvalnost Zvezdanu Terziću

Iako rođen u Podgorici, Peka je bio veliki zvezdaš i strastveni navijač, a njegova Maja je u međuvremenu postala deo crveno-bele porodice gde danas radi i sreće Perove prijatelje.

- Večna zahvalnost Zvezdanu Terziću za sve što je učinio, za nešto što je teško rečima opisati. Pružio mi je ruku dobrote i dao mi nadu da nastavim da živim i da radim - govori Maja za Alo.
 

Inače, Perova večna kuća je u njegovoj voljenoj Podgorici kojoj je ostavio dušu, a srce Maji. Na spomeniku su uklesani stihovi pesme "Moj grad" autora i kompozitora Zlatka Jovovića i Lea Đokaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading