ODUŠEVLJEN SRPSKIM SPECIJALITETIMA, A RAKIJU NOSI SA SOBOM: Nikos Vertis prvi put progovorio o snu koji mu je promenio život! (FOTO,VIDEO)

Autor: ANA GAJIČIĆ

Zabava

29.06.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikos Vertis priznao je da je oduvek sanjao da poseti Srbiju, a za publiku priprema neviđeni spektakl!

ODUŠEVLJEN SRPSKIM SPECIJALITETIMA, A RAKIJU NOSI SA SOBOM: Nikos Vertis prvi put progovorio o snu koji mu je promenio život! (FOTO,VIDEO)

Foto: Nikola Mutić

Poznata grčka megazvezda, Nikos Vertis, stigao je u Beograd, a na aerodromu ''Nikola Tesla'' su mu novinarske ekipe spremile i doček. 

- Veoma sam znatiželjan da vidim grad i otkrijem njegove lepote, čuo sam mnogo lepih stvari. Kao i za Srpkinje! Ali bih zaista voleo da obiđem sve. Ne bih voleo samo da dođem na koncert i odem. Želim da upijem energiju grada - rekao je tom prilikom Vertis.

Dakle, kada si bio dete, da li ti je san bio da postaneš pevač, ili si imao nešto drugo u planu?

- Ne, imao sam dosta toga na umu, kao što i svako dete...od toga da želim da postanem astronaut (dodaje kroz smeh) do nečeg drugog. Jednostavno, muzika je ušla u moj život i postala njegov nerazdvojni deo. Počeo sam sa muzikom, kako sam ti maločas spomenuo, preko roditelja i od tog trenutka krenuo sam tim putem, želeći da se bavim samo onime što volim. Imao sam dosta sreće, jer sve što sam radio vezano za muziku publika je to volela. Tako sam, nemajući svest o tome, zapravo započeo svoju karijeru i jedan put za koji nisam ni slutio da će izgledati ovako. 

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Da li si imao nekog grčkog pevača za prototip? Da li je tvoja muzika imala druge uticaje?

- Imao sam i druge prototipe, ali naravno da su mnogi od njih i Grci, uglavnom stariji izvođači, dakle, govoriomo o periodu šezdesetih godina, sedamdesetih i osamdesetih kasnije. Odrastao sam svirajući buzuki. Voleo sam da slušam grčku narodnu muziku, ali pošto sam živeo i u Holandiji, ima i stranih uticaja. Pratio sam muzičke pravce iz Amerike, Francuske, iz celog sveta i pokušavao sam da izgradim svoj stil, uzimajući različite stvari od različitih svetskih izvođača. Moja sreća je bila što sam od malih nogu pratio i druge umetnike. Želeo sam uvek da izvučem najbolje od svih tih umetnika, bilo to od njihovog karaktera, ili njihove muzike.

Nikos Vertis prvi put je za Republiku govorio o snu koji mu je promenio život, kao i za saradnju sa popularnim pevačem, Sašom Kovačevićem:

- Imao sam sreće, sve što sam radio vezano za muziku, publika je to volela. Započeo sam svoju karijeru i jedan put za koji nisam ni sumnjao da će izgledati ovako. Što se tiče mog privatnog života, trudim se da ga držim privatnim. Ne želim da me moja publika poznaje po tim stvarima iz privatnog života, nego po mojoj muzici - rekao je Nikos.

Foto: Nikola Mutić

Nikos Vertis o saradnji sa srpskim zvezdama

- Nikada Sašu nisam upoznao, upoznaćemo se sutra na probi. Razgovarali smo preko telefona, kada nam je tražio pesmu. Zatim smo malo istraživali kakav je pevač, čuli smo da je zaista sjajan izvođač, da je veliki profesionalac i da voli ono što radi - priznao je Nikos, pa otkrio kako je nastalo "Vertis", što mu inače nije pravo prezime.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

- "Vertis" je nastalo 2000. ili 2001. godine, jedne večeri sam bio jako bolestan i video sam sebe u snu, stajao sam na sceni, a publika ispred mene je nosila pano, na kom je crnim slovima pisalo VERTIS - objasnio je pevač.

S obzirom da ga žene obožavaju, upitali smo ga šta je za njega "idealna žena" i da li postoji neka devojka sa javne scene, koju bi izdvojio:

- Ne bih mogao sada da konkretizujem, ali definitivno ono što bih voleo od žene jeste da bude prirodna. Voleo bih da je žena koja bi bila sa mnom, uvek na mojoj strani i uz mene, da mi bude podrška u teškim trenucima i da ne merimo čiji je problem veći. Egoista sam, kao lav u horoskopu - nasmejao se Nikos.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

Čini mi se kao ispravno to što radiš.. Na šta si potrošio prvi džeparac koji si zaradio? Sigurno se sećaš...

- Moj prvi džeparac je bilo nešto što sam priželjkivao potajno. Bio sam dečačić i prao sam automobile na jednoj benzinskoj pumpi u Solunu i od novca koji sam zaradio, otišao sam do prvog Fast food-a u komšiluku i pojeo 4 burgera, koliko je jedno malo dete bilo u stanju da pojede. ''Pojeo'' sam novac tamo...

Čini mi se kao dobra investicija (smeh)...da li si imao teške trenutke u detinjstvu?

- Odrastao sam u jednoj porodici koja je mnogo toga prošla, pogotovo neke teške godine po finansije.. odrastao sam u Holandiji. Svi čuju samo ''Holandija'' i misle da je nešto prelepo, ali jedno je da živiš negde, a sasvim drugo da odeš iz svoje zemlje u inostranstvo...Čim su tvoji roditelji otišli negde, to znači da su kuburili sa teškim novčanim problemima, te je njihov jedini izlaz bio da odu u inostranstvo. Prošli smo mnoge teške godine, ali mislim da su bile ''magične'' teške godine, jer je u našoj kući uvek bilo mnogo ljubavi. Jedna porodica, moji roditelji i aura našeg doma je bila toliko topla da te probleme nismo ni osetili. 

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

To i jeste najbitnije.

- Želim celom svetu da u svojoj kući ne oseti novčane probleme i da oni budu ništavni naspram ljubavi i zdravlja, naravno. 

Pevač je, zatim, priznao da je juče probao pljeskavicu u Srbiji, ali da rakiju čuva za povratak u Grčku:

- Probao sam pljeskavicu juče i baš mi se svidelo, ali rakiju ću probati u Grčkoj, zbog priprema za koncert - našalio se Vertis.

Foto: Nikola Mutić

Nikos Vertis

Da li si uzbuđen povodom koncerta? Pošto mi jesmo.

- Mnogo, Srbija je jedna od zemalja koje mi je mnogo ljudi još od ranije tražilo da posetim..još 2008. sam želeo da dođem. Ali, svaki put kada je trebalo da dođem, nisam bio mnogo zadovoljan načinom na koji sam želeo da pevam...Ja bih hteo da odem u stranu zemlju i da radim onako kako radimo u Grčkoj, jer neko ko nije video sve to, ne može da shvati kakav je doživljaj. Kada odem u inostranstvo, želim da publici pokažem zahvalnost i da i u stranoj zemlji napravimo nešto isto tako lepo kao i tamo. Kvalitet zvuka, svetla, sve ono što imamo da pokažemo publici, da odiše ljubavlju. Ne dolazimo da bismo dobili novac za to, nego da pružimo publici nešto da kada odu sa koncerta im ostane taj ukus pozitive i sreće. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading