U petak je istorijski dan za srpski rep: Najveći festival ikada, svi na jednom mestu pred hiljadama ljudi

Autor:

Zabava

06.06.2023

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će na Sajmu biti više hiljada ljudi.

U petak je istorijski dan za srpski rep: Najveći festival ikada, svi na jednom mestu pred hiljadama ljudi

Foto: Promo

Kroz samo nekoliko dana, u petak 9. juna, festivalom Hood vibes only biće ispisana nova stranica istorije domaće rep muzike. Najveći festival do sada okupiće 14 repera, u prostoru Atrijum Beogradskog sajma će od 20 časova u petak nastupati Bigru i Paja Kratak, Smoke Mardeljano, Juice, Škabo, Bad Copy, Prti Bee Gee, Psihoaktiv trip i Kopra.

- Smatramo da je Hood vibes only festival koji je neophodan gradu kao što je Beograd. Sem što pomaže izvođačima, pomaže i publicu u smislu uzdizanja rep kulture. Morao bi jedan ovakav festival da postane tradicija u našem gradu - rekli su za Republiku članovi grupe Psihoaktiv trip.

Očekuje se da će na Sajmu biti više hiljada ljudi.

- Očekivanje je u startu razočaranje, tako da ne očekujem ništa, osim od sebe da pokidam - kazao je Smoke Mardeljano.

Jedan od onih koji imaju najveće festivalsko iskustvo je Boško Ćirković Škabo:

- Ne sećam se svog prvog festivalskog nastupa jer se u vreme mojih početaka svašta nazivalo festivalom, pa možda nisam ni bio svestan da se neki od tih prvih nastupa odigrao na festivalu. U suštini mnogo više volim "prave" koncerte nego festivale, pogotovu kad ispadnu uspešni. Mnogo se više rada traži od grupe ili soliste za "pravi koncert". Na festivalima je s te strane mnogo udobnije. Kao deo publike sam, opet, neke od najboljih koncertnih doživljaja imao upravo na festivalima. To je baš stvar ukusa.

Foto: Promo

Festival Hood vibes only

Za Republiku je Ivan Ivanović Đus otkrio koju će pesmu izvesti na Beogradskom sajmu:

- Jedna od pesama će biti "Tako je, kako je".

Tema prve godine festivala jeste rep, borba za očuvanje hip-hop kulture u Srbiji.

- Da, tako je festival i zamišljen za ovu godinu, kao celina. Svi izvođači imaju saradnje međusobno i neguju sličan zvuk, tako da delimo istu publiku - rekao je Pavle Janković aka Paja Kratak.

Hood vibes only je uveo i inovativan potez, prodaju karata za bekstejdža u kom su mesta limitirana na 20.

- Mislim da je to dobra prilika da neki od najvernijih obožavatelja mogu da vide šta se dešava iza bine i upoznaju neke od svojih omiljenih izvođača. Nismo želeli da preopteretimo izvođače, zato smo broj karata ograničili na 20 - kazao je Miloš Grubor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading