''PESMA KRALJ KOKAINA JE PROTIV DROGE!'' Marko Kon progovorio o negativnom uticaju muzike: Za 20 godina ćemo videti šta je dobro! (VIDEO)

Autor:

Zabava

10.05.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Kon o muzici, nasilju u kulturi i uticaju na mlade.

''PESMA KRALJ KOKAINA JE PROTIV DROGE!'' Marko Kon progovorio o negativnom uticaju muzike: Za 20 godina ćemo videti šta je dobro! (VIDEO)

Foto: youtube.com/AmiG Show

Muzičar Marko Kon bio je gost u emisiji ''Amidži šou'' gde je govorio o nasilju među omladinom i decom, pa se osvrnuo na optužbe javnosti da su za sve krivi muzika, filmovi i televizijski programi.

- Optuživanje kulture, supkulture za razne stvari, tokove, loše uticaje je počelo još početkom 19. veka. Romantičari su bili optuživani da pojačavaju broj samoubistava kod mladeži, pa je prešlo na romane, pa u 20. veku film, pa rokenrol, uvek je postojao dežurni krivac iz kulture. To je površno, pojednostavljeno... Što se same muzike tiče, tonovi, note ne mogu biti loše, ne mogu nositi lošu poruku, tekstovi mogu biti i ovakvi i onaki, da nose određenu dozu bunta... Spotovi su nasilniji u poslednje vreme nego što treba, nose određenu dozu popularizacije nasilničkog života, ali mislim da je to pre neka maštarija... Stvari koje su se nama desile prošle nedelje su potpuno nezamislive i neobjašnjive, mi imamo potrebu da se uhvatimo za nešto, a mislim da je to jako teško...

Foto: youtube.com/AmiG Show

Marko Kon o muzici

- Uvek ima loše i dobre muzike, koja je muzika danas dobra to ćemo znati za 20 godina, ono što bude ostalo. Ja sam ''Ramba'' gledao dvesta puta, pa nikada nisam poželeo da budem Rambo - rekao je Marko Kon, koji se potom osvrnuo i na snimak koji kruži društvenim mrežama:

- Evo kruži snimak devojčice koja peva neprikladnu pesmu za njen uzrast, a njena mama joj drži mikrofon. E sada, u kome je problem?! Naravno u mami koja drži mikrofon. Odgovornost odraslih osoba, pre svega roditelja je da se ukaže na to da se to nekako spreči. U umetnosti je uvek postojala ta doza provokacije.

Foto: youtube.com/AmiG Show

Marko Kon o nasilju u kulturi

- Evo na primer, ti si bio deo grupe Mobi Dik i radio si na stvaranju pesme "Kralj kokaina", koja je poruka te pesme - pitao je Ognjen.

- Pesma je potpuno protiv kokaina. Govori o pesmi da se devojka odlučila za lošeg dečka u odnosu na dobrog. Nije se tako tumačilo i i dalje se tako ne tumači - rekao je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading