VIDIĆEVA POSLEDNJA ŽELJA: Sahranite me kod roditelja! Da nam bar kosti počivaju u Hrvatskoj!

Autor:

Zabava

25.04.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kreator govorio da bi voleo da ga mrtvog odnesu u Pakrac, ali uprkos velikoj želji, ipak neće biti sahranjen tamo.

VIDIĆEVA POSLEDNJA ŽELJA: Sahranite me kod roditelja! Da nam bar kosti počivaju u Hrvatskoj!

Foto: ST-Dragan Kadić, Republika

Saša Vidić

Modni kreator Saša Vidić, koji je već duže vreme imao ozbiljnih zdravstvenih problema, preminuo je prekjuče od posledica sepse u KBC Bežanijska kosa, a kako Republika saznaje, on je ranije u razgovoru s prijateljima u više navrata naglašavao da mu je želja da ga sahrane pored roditelja u Hrvatskoj. Za života Saša je pričao da ima imovinu koju je nasledio u Hrvatskoj, a bez obzira na to što je dugo živeo u Beogradu, nešto ga je vuklo da se vrati korenima. Međutim, uprkos velikoj želji da bude sahranjen pored oca i majke, Vidić ipak neće počivati pored njih, već će na večni počinak biti ispraćen sutra 27. aprila na Novom groblju u Beogradu. Kremacija je zakazana za 14 sati, dok se skup ožalošćenih očekuje pola sata ranije.


- Pošto kreator nije imao najbliže srodnike, bilo je teško organizovati njegovu sahranu u drugoj državi. Problem su i finansije, a i papirologija, pa će on ipak biti sahranjen u Beogradu, gde je najvećim delom i proveo životni vek - potvrdili su prijatelji koji su nam i otkrili šta mu je bila velika želja:

Foto: ST-Dragan Kadić

Saša Vidić biće kremiran na Novom groblju u Beogradu

 


- Otkako mu je otac preminuo Saša je redovno pričao da mu nedostaju i roditelji i rodno mesto, u kome su sahranjeni. U Beogradu je imao veliki krug ljudi, mnogo prijatelja, ali je dosta i putovao. Redovno je išao u Italiju, pričao je da mu je želja da se jednog dana preseli u Trst, ali to nije dočekao. Pored Italije, uvek ga je nešto vuklo da se vrati u rodni kraj. On je nakon raspada bivše Jugoslavije proteran iz Hrvatske, a ceo život je želeo da se vrati tamo. Uvek mu je falilo vreme s porodicom, a kad je video da se ozbiljno razboleo, počeo je da pominje oca. Govorio nam je: "Ako se desi da umrem, sahranite me kod majke i oca. Bar na onom svetu da smo stalno zajedno kad se za života nismo voleli kako je trebalo. Sahranite me u Pakracu kod mojih, makar kosti da mi tamo počivaju kad već nisam mogao da živim gde sam rođen."

Foto: Republika.rs

Saša Vidić biće kremiran na Novom groblju u Beogradu

 


Inače, Vidićeve komšije u Beogradu otkrile su za medije da je stilista izgledao kao da je starac od 90 godina i da se na njemu videlo da je zdravstveno u vrlo lošem stanju.


- Bio mi je komšija. Pre nekoliko meseci uspeo je da se izvuče, ali je posle toga izgledao kao starac od 90 godina. S terase sam video da Hitna pomoć dolazi do njegovog stana, ali ovaj put nije uspeo. Ne znam šta drugi misle o njemu, ali je on meni bio super lik, poprilično lud i blesav, ali je bio OK - rekli su susedi za medije nakon što je kreator preminuo u 53. godini.


Otuđio se jer je
predosećao smrt

Jedan od komšija koji je bio blizak s Vidićem otkrio je za medije da se kreator poslednjih meseci otuđio od svih, kao da je predosetio da mu se bliži kraj.


- Nismo Sašu videli više od dve nedelje. Nije bio sav svoj u prethodnom periodu, veoma je loše izgledao, bolest ga je slomila. Izlazio je u noćnim satima, izbegavao kontakt sa svima. Uglavnom je išao samo do prodavnice ili da prošeta kuče, koje mu je bilo sve na svetu. Svima se uljudno javljao, ali je izbegavao kontakt, a s prijateljima ga dugo u društvu nismo videli, što je nekada bio slučaj - kaže komšija.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading