IZVEDENA PREDSTAVA SA ŠABANOVIM PESMAMA: Udovica kralja narodne muzike ronila suze! (VIDEO)

Autor:

Zabava

13.03.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodno pozorište u Nišu obeležio 136 godina postojanja.

 

 

Narodno pozorište u Nišu proslavilo je za vikend 136 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave "San o zavičaju", koja je nastala po motivima pesama Šabana Šaulića.

Foto: Privatna arhiva

Predstava San o zavičaju

Specijalni gost pozorišta bila je udovica kralja folka Gordana Šaulić, koja se rasplakala na kraju. Kad se završila predstava, ona je ustala i aplauzom pozdravila glumce.

Foto: Privatna arhiva

Narodno pozorište u Nišu odigralo predstavu uz Šabanove pesme

- Ovo je pokazatelj koliko umetnost ne poznaje granice. Pesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima i deo su i naših radovanja, patnji, ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću, kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu s direktorom Spasojem Milovanovićem na čelu, koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pesmama. Za njega, ali i za nas, kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast, ali i ponos i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike, rekla bih da će to zaista tako i biti - rekla je Goca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading