OTAC MI JE UMRO OD TUGE, ZAPALILI SU MI KUĆU I UKRALI DVA AUTOMOBILA! Neda Ukraden OTVORILA DUŠU o najtežim trenucima u životu!

Autor:

Zabava

18.01.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolna sećanja!

OTAC MI JE UMRO OD TUGE, ZAPALILI SU MI KUĆU I UKRALI DVA AUTOMOBILA! Neda Ukraden OTVORILA DUŠU o najtežim trenucima u životu!

Foto: zadruga printscreen

Neda Ukraden

Pevačica Neda Ukraden jedna je od onih koji su u ratu u Bosni i Hercegovini izgubili sve osim žive glave.

Pevačica je sada za medije opisala dan kada je ostala bez svega što je posedovala u Sarajevu.

Neda priča da joj sve u životu bilo potaman do 1992. godine, kada je zbog rata izgubila sve...

- Kada sam tog aprila 1992. po povratku sa turneje po Švedskoj neočekivano ostala na beogradskom aerodromu, nemoćna da poletim za Sarajevo jer avioni od početka meseca više nisu leteli, nisam ni slutila da će otad moj život, kao i ta karta, neplanirano postati "Karta u jednom pravcu". Nisam mogla da pretpostavim da više nikada neću preći prag svog lepo opremljenog stana na sarajevskim Ciglanama, koji sam te 1992. zaključala i krenula na koncerte u Švedskoj. Nisam ni slutila da ću svoj lokal i stanove na Ilidži i u Lužanima, sve prepune, kao i poslovne prostore, otada videti samo na papiru, i to zbog rata. Strahovala sam za život, bojala sam se da će me neko ubiti. U Imotskom su mi zapalili kuću i ukrali dva automobila... U ratu sam izgubila i fotografije, ostalo mi je samo sećanje... - rekla je za HIT Informer.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

Neda Ukraden

 

Sve to teško je palo i njenom ocu Dušanu, koji je preminuo u 69. godini.

- Tata mi je umro na VMA, a uzrok smrti je infarkt mada ja znam da je preminuo od tuge za svojim domom, svojom Ilidžom i zato što je ostavio mamu, mene i moju ćerku Jelenu same. Džaba meni nagrada "najpopularnija Sarajka", brojni koncerti i svi naši apeli za mir. Mržnja, ljubomora i zavist bili su ipak presudni u tim vremenima, a trebalo je i nekako opravdati pljačku i uništenje svih naših dobara, svega što smo godinama moji roditelji i ja sticali. Pritom sam bila žigosana u Sarajevu zbog toga što sam otišla u Beograd. Svi ljudi koji su otišli iz Sarajeva smatrali su se izdajicama i kao takvi bili su nepoželjni - završava priču Ukradenova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading