NAJTEŽE JE BITI ČOVEK! Danica Crnogorčević progovorila o SKANDALU u Crnoj Gori i kazni od 20.000 EVRA: Moje pesme pevaju i MUSLIMANI, najmanje poštovanja ima kod nas!

Autor:

Zabava

15.01.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danica Crnogorčević naišla na ovacije u Novom Sadu.

NAJTEŽE JE BITI ČOVEK! Danica Crnogorčević progovorila o SKANDALU u Crnoj Gori i kazni od 20.000 EVRA: Moje pesme pevaju i MUSLIMANI, najmanje poštovanja ima kod nas!

Foto: printscreen/Kurir TV

Pevačica duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević nastupala je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a publika ju je dočekala ovacijama. Nastup je bio samo dan nakon što su u Crnoj Gori pojedini političari tražili kaznu od 20.000 evra jer je za Badnje veče pevala izvornu verziju pesme „Oj junaštva svijetla zoro“

Ona se ovaj put osvrnula na taj skandal i hajku koja se vodi protiv nje.

- Navode da sam promenila tekst pesme „Oj svijetla majska zoro“, a ja sam ispred Hrama otpevala izvornu pesmu „Oj junaštva svijetla zoro“, koja datira iz 1863. i 1884. godine. Pesma „Oj svijetla majska zoro“ je pesma novijeg datuma. Postoje arhivski dokazi o nastanku stihova i ja ih pevam u izvornom obliku poslednjih deset godina. Ne znam iz kojih razloga i pobuda je to nekome sada zasmetalo - navela je Danica i dodala da se nada pomirenju zavađenih strana u Crnoj Gori:

 

 

- Treba nam ljubav, a ne mržnja. Biće nam svima bolje samo ako zakopamo ratne sekire. Volela bih da se svi zajedno veselimo uz sve pesme. Apsolutno svi, ma koje verske pripadnosti bili - rekla je pevačica.

Ona ne krije da se uvek rasplače kada peva pesme o Kosovu i Metohiji, kao i da joj je velika čast što su joj poštovanje ukazali i profesor i učenici jedne islamske škole u Crnoj Gori.

- Puno mi je srce zbog muslimana koji su pre nekoliko dana pevali moju pesmu „Veseli se, srpski rode“ na jednom od svojih okupljanja. Svaka im čast na tome što su pokazali da nemaju predrasude i da možemo svi da živimo u miru, radosti i veselju - rekla je pevačica.

 

 

- Nastojim da pevam duhovne pesme na početku svakog koncerta jer su upravo te pesme suština celog mog dosadašnjeg rada. Nakon toga pevam splet tradicionalnih pesama sa svih prostora. Pevam rumunske, bugarske, grčke, makedonske pesme. Kosovske pesme koje su deo svih nas ostavljam za kraj kako bi narod osetio toplinu i povezanost vere i tradicije. To su pesme koje najviše ugreju naša srca, budući da je Kosovo deo naše duše. Emocije koje tada osetim uvek završe suzama, koje ne uspevam da suzbijem ma koliko se trudila.

Danica je istakla i da pesma ''Veseli se, srpski rode'' nema političku konotaciju.

- Pesma je nastala pre četiri i po godine, nije bila vezana ni za jednu političku aferu. Nijedna moja pesma to nikada nije ni bila. Moj suprug je napisao refren, a ja melodiju i strofe. Iako tada nisam razumela kontekst stiha „Veseli se, srpski rode, zbog slobode“, on je istrajao da ostaje reč „slobode“. Kada je ta pesma doživela popularnost, dobila je smisao zbog tadašnjih spornih događaja u Crnoj Gori - rekla je pevačica, koja dodaje da je razočarana što izvornu muziku najmanje poštuju narodi sa Balkana:

Republika

Foto: youtube.com/SRPSKA RTV

Danica Crnogorčević o kazni kojom joj prete

- Najteže je biti čovek i to sam posle svih priča i hajki dobro spoznala na svojoj koži. Zahvalna sam svim ljudima na podršci, prosto me je sramota kada vidim koliko divne reči mi upućuju. Javljaju mi se ljudi iz Indonezije, Turske, Hrvatske i iskazuju ogromno poštovanje prema muzici koju izvodim. Tog poštovanja, nažalost, najmanje ima kod nas u Srbiji i Crnoj Gori - završila je ona, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading