UHAPŠEN GITARISTA "HLADNOG PIVA" U ZAMBIJI!

Autor:

Zabava

24.12.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među osmoro Hrvata uhapšenih u Zambiji, našao se i Zoran Subošić, gitarista "Hladnog piva"

UHAPŠEN GITARISTA "HLADNOG PIVA" U ZAMBIJI!

Foto: Instagram printscreen

U Zambiji su 7. decembra uhapšena četiri para iz Hrvatske zbog sumnje da trguju ljudima, pišu zambijski mediji te navode da su Hrvati pokušavali prisvojiti decu uzrasta od jedne do tri godine.

Naime, iz Ministarstva spoljnih poslova potvrdili da su uhapšeni Hrvati već 16 dana u pritvoru, i navode da su zatvoreni 44-godišnji D.M. i njegova 45-godišnja supruga N.M., gitarista Hladnog piva Zoran Subošić i njegova supruga, radnica Ustavnog suda, zagrebački veterinar L.P. sa suprugom A.P. i aktivista za ljudska prava N.K. i njegova supruga, piše Jutarnji list. 

-Planirali su da usvoje dete, otišli su po njega. 

Prijatelji uhapšenog gitarista nezvanično su rekli kako su on i supruga planirali da usvoje dete iz Afrike, te su pre nekoliko nedelja otišli po njega. Vest da su uhapšeni ih je šokirala.

-Istraga je u toku  i očekuju se odluke zambijskih vlasti. Proverava se legalnost postupka usvajanja - rekli su iz Ministarstva za Jutarnji.

 

 

-Hrvati pritvoreni u Zambiji su dobro - dodaju.

-Drugi put ih je danas posetio službenik konzularnog predstavništva nadležne ambasade  u Pretoriji. Hrvatska ambasada im je na raspolaganju i pruža im svu neophodnu konzularnu pomoć, a hrvatski zvaničnik razgovarao je i sa zambijskim vlastima.

Policija: Dokumenti su bili falsifikati

Deca se nalaze u ustanovi socijalne zaštite, navodi zambijski portal.

Šef policije Copperbelta Peacewell Mweemba rekao je da je policija dobila informaciju da su "belci koji su rezervisali sobe u pansionu u Kansenšiju viđeni sa četvoro dece kongoanskog porekla".

 

 

On je naveo da su imigracioni službenici uhapsili osumnjičene 7. decembra 2022. godine na međunarodnom aerodromu Simon Mvansa Kapvepve.

Mveemba je rekao i da su, prema prvim rezultatima istrage, falsifikovana dokumenta za usvajanje četvoro dece.

-Imigracione službe obavljaju istragu, uskoro ćemo saopštiti detalje. Četiri para zadržana su u policijskim stanicama Čifubu, Kansenši, Central i Masala, po dva u svakoj stanici, dok su deca zbrinuta u ustanovama socijalne zaštite - rekao je glavni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading