JEZA DA TE UHVATI: Pred put posetio porodičnu grobnicu i dao obećanje: Laća se na grobu brata i majke zakleo da dolazi kod njih!

Autor:

Zabava

22.12.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neposredno pred smrt Laća je posetio Hristov grob i postao hadžija.

JEZA DA TE UHVATI: Pred put posetio porodičnu grobnicu i dao obećanje: Laća se na grobu brata i majke zakleo da dolazi kod njih!

Foto: e-stock, ST/V. Lukić

Laća Radulović, Marina Tucaković


Drugi sin pokojne hitmejkerke Marine Tucaković Milan Radulović Laća preminuo je u Izraelu, gde je otišao na putovanje s prijateljima, a kako Republika saznaje, pre nego što su krenuli, zakleo se na grobu majke i brata Miloša da će brzo da im se pridruži, te da ima još jedan zadatak da obavi na putu bez povratka.
Naime, nakon što je posetio porodičnu grobnicu Laća je 2. decembra otišao na put u Svetu zemlju. Na ovom putu postao je hadžija, obišao je Hristov grob i druga sveta mesta koja posećuju hrišćani u ovoj zemlji. Bio je i u Nazaretu, u kom je Isus, prema predanju, proveo detinjstvo.


- Laća je pre polaska na put u Izrael, tačnije 1. decembra, posetio grobno mesto majke i brata. Inače, umeo je rano ujutru da odlazi na njihov grob kad bi bio u teškim životnim periodima, nekako mu je to bio izduvni ventil. Sedne na grob, zapali cigaru i priča s majkom i bratom Milošem. Pre polaska na put na Marininom i Miloševom grobu rekao je da odlazi na put bez povratka. To je rekao i prijatelju, ali to niko nije uzimao za ozbiljno jer bi to često pričao kad je bio u depresivnoj fazi. Često je pričao misteriozno, što je nama, koji ga dobro poznajemo, postalo svakodnevica - priča nam na početku Milanov poznanik koji je insistirao da mu ne objavljujemo ime, te nam je otkrio da je Laća bio uzbuđen što ide u Izrael, te i da ništa nije ukazivalo na to šta sledi.

Foto: Privatna arhiva

Milan Laća Radulović bio je mnogo vezan za brata Miloša i majku Marinu

 


- On je sve vreme govorio da jedva čeka da ekipa krene na put. Nikad ranije nije toliko naglašavao koliko su mu fascinantni ti krajevi. Ispada, na kraju, kao da se radovao odlasku jer je znao da je to poslednje putovanje. Onda sam saznao da je na dan godišnjice, 1. decembra, sedeo na grobu nekoliko sati i posle tog razgovora više nije bio isti. I sad se ježim dok vam pričam... Neki misle da je bio slab za ovaj svet, ali to nije tačno. On je voleo život, ali na svoj način. Mislim da je njega ubila patnja za majkom i bratom. Mnogo su bili vezani, teško je podnosio to što je više nema, a najteže su mu pale Marinine reči da se zbog njega razbolela. Bolelo ga je to iako je i sam znao da ju je sekirao svojim ponašanjem - kaže nam sagovornik.


Kako Laćin prijatelj navodi, sada, iz ove perspektive, jasno mu je zašto je baš Izrael odabrao kao poslednji put, te ističe da je na tom svetom putu, neposredno pred smrt, postao i hadžija. 

Foto: youtube.com/printscreen

Milan Laća Radulović je prvog decembra bio na groblju, a onda je sa prijateljima otišao u Izrael

 


- Ne znam da li svesno ili je to sudbina, što se kaže, ali Laća je posetio Hristov grob. Okajao je tamo sve grehe. Kad smo se čuli, pričao mi je da je postao hadžija, te da je osećaj neverovatan. Rekao mi je da je prodisao. Kao da je želeo da ode na onaj svet produhovljen.


Inače, Laća je redovno na društvenim mrežama pisao koliko mu brat nedostaje, kao i da mu je sve teže iako je prošlo 14 godina od njegove smrti.


- Miloš je bio sušta suprotnost meni. Bio je rođeni zavodnik, znao je da šarmira samo jednim gestom, pogledom, dok sam ja od onih koji se ponekad previše trude. Bio je mnogo socijalniji od mene i imao je tu neku lakoću postojanja, osvajao je ljude čistom energijom i lepotom. U stvari, on je bio mnogo autentičniji od mene kao sama pojava. Čim ga vidite, odmah ga zapamtite. Mnogo me boli što više nije tu. Ne mogu to da podnesem i mnogo mi nedostaje. Prošlo je 14 godina, ali se ne mirim s tim da ga više nema. Na majku sam povukao sposobnost da se adaptiram i preživim život. Da se borim do kraja za sebe, za ono u šta verujem i što me motiviše iako se često mnogo više borim za druge. I humor, pre svega, koji ni majka ni ja nikad nismo gubili, čak ni u onim najcrnjim situacijama - govorio je Radulović.


MISTERIJA LAĆINIH POZIVA
OPRAŠTAO SE OD SVIH


Između 6. i 7. decembra Milan Radulović tražio je oproštaj od svih za koje je smatrao da se ogrešio o njih, ali se pozdravljao i s voljenim osobama. Tako je u periodu od četiri dana pozvao bivšu veliku ljubav Teodoru Baković, pevačicu Jelenu Karleušu, od koje je tražio izvinjenje, Mariji Šerifović je zahvalio na savršenoj saradnji i velikom prijateljstvu. Potom se čuo s Marininom kumom i istakao da se lepo oseća što je posetio Hristov grob, a zatim s ocem Futom, kojem je opisao kako je postao hadžija. Posle se čuo s dve bliske prijateljice iz Beograda koje kažu da je bio veoma srećan na tom putu i da je izgleda želeo da ga pamte po njegovom smehu i glupostima budući da se od njih oprostio glasovnim porukama. Nakon tih poziva i poruka ugasio je telefon i niko dva dana nije znao gde je. Zatim je 12. decembra prijavljen Laćin nestanak, 18. decembra je njegovo telo prebačeno na forenziku, a Srbiji je javljeno 20. decembra da je pronađeno telo i da je Milan preminuo.


Na poslednjoj slici
učio je hebrejski


Laća je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, gde je tvitovao i objavljivao slike s putovanja. Poslednja Laćina fotografija objavljena je 9. decembra, nakon čega je isključio telefon, to jest, neposredno pred njegov nestanak. Tada ga je drugarica tagovala i napisala opis uz fotografiju: "Uči hebrejski polako."


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 

Komentari (0)

Loading