Nema hitova, pa uzimaju matrice: Estradnjaci u vreme krize postali plagijatori! Naše zvezde mažnjavaju pesme Albancima!

Autor:

Zabava

18.12.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći pevači ne prave svoje pesme, pa im je lakše da kupe već postojeće.

Nema hitova, pa uzimaju matrice: Estradnjaci u vreme krize postali plagijatori! Naše zvezde mažnjavaju pesme Albancima!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Nikola Mutić, E-stock

Srpski estradnjaci u poslednje vreme sve više pesama uzimaju od Albanaca, što ranije nije bio slučaj s obzirom na to da su najviše kupovali matrice od Grka i Bugara. Taj trend malo ko je i primetio s obzirom na to da retko ko na našim prostorima sluša pesme komšija, pa nema pojma da su u pitanju kopije. Poslednje koje su obradile albanske hitove su Maja Berović i Ksenija Knežević, a pesme su mažnjavali i Baki B3, Dado Polumenta, Goga Sekulić i drugi.


Pevačica Maja Berović je u vreme Svetskog prvenstva lansirala hit sa simboličnim nazivom "Ale, ale", a koji je u Albaniji pre čak sedam meseci snimila tamošnja zvezda Džensila s potpuno istim nazivom. Berovićki su u komentarima ispod spota na Jutjubu fanovi pisali da su prepoznali albanski hit, te i da se pod hitno vrati starom stilu.

 

Foto: ST/V. Lukić

Maja Berović je izbacila pesmu u vreme svetskog prvenstva

 

Originalna verzija:


- Daj, ženo, smiri se i snimi nešto normalno. Ne blamiraj se s ovim pesmuljcima, ne mogu da verujem da je ovo ista žena koja je doskora punila arene širom regiona. Čemu ove albanske obrade - glasi jedan od komentara.
Majina mlađa koleginica Ksenija Knežević više puta je istakla da joj se svidela pesma albanske pevačica Durate Dore "Gaide", te i da pesmu nije ukrala, već je dobila autorska prava.

Originalna verzija:

 

- Mnogi su me napali da sam ukrala pesmu Albanki. To nije tačno. Moj tim saradnika i ja smo uspeli da dobijemo autorska prava, pa sam tako kupila matricu i snimila svoju verziju. To nije nimalo lako. Svidela mi se Duratina pesma i samo sam poželela da je presnimim - rekla je Ksenija ranije za Republiku. 

 

Foto: Facebook.com

Ksenija Knežević je priznala da joj se svidela albankina pesma "Gaide"

 


Malo ko zna da je i pesma Goge Sekulić "Sama se pozvala" albanski hit. Sekulićka je još 2011. maznula originalnu verziju pevačice Gente Ismajli i pesmu "Kthehu". Goga se doduše na vreme setila da na početku zabrani komentare ispod sporne pesme na svom profilu na Jutjubu, pa retko ko je ušao u trag tome da je u pitanju obrada. Ono što je zanimljivo, postoji još jedna obrada pomenute pesme i to u Bugarskoj, a prepevala je pevačica Anelija.

 

Originalna verzija:

 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Goga Sekulić davno je "maznula" hit od komšija, ali se toga malo ko seća

 

Gogin kolega Dado Polumenta, koji je inače poznat po tome što voli da kupuje grčke hitove, uzeo je i pesmu od Albanca Adriana Gadže "Crvena boja", koju je preimenovao u "Nemoguća misija". Dado, za razliku od ranije navedenih kolega, priznaje da voli da pazari obrade, a one mu svakako dobro uspevaju na našem tržištu.

 

Foto: instagram.com/printscreen

Dado Polumenta inače voli da eksperimentiše sa hitovima koje prvo snime komšije Bugari, Grci ili Albanci

 

Originalna verzija:

Baki maznuo hit, pa pričao da je sam pisao pesmu


Andrija Đogani, poznatiji kao Baki B3, više puta je isticao da svaka njegova pesma priča autentičnu priču, ali je i on plagirao jedan hit. Zajedno s kolegom Nenadom Aleksićem Ša obradio je albansku pesmu "Oriđinale". Ona se na srpskom zove "Mami", a za nju su reperi uradili i spot. 

Foto: YouTube/Printscreen

Baki B3 davno je snimio duet sa reperom Ša, koji je u originalu albanska pesma

 

 

Originalna verzija: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading