GODINAMA JE SVI PEVUŠITE: Bora Đorđević je vanvremenski hit napisao na salveti za PET MINUTA, isplivala tajna: "Zbog toga smo ga izvlačili iz vojske"

Autor:

Zabava

05.12.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora Đorđević u više navrata je dokazao da je virtuoz kada su tekstovi u pitanju

GODINAMA JE SVI PEVUŠITE: Bora Đorđević je vanvremenski hit napisao na salveti za PET MINUTA, isplivala tajna: "Zbog  toga smo ga izvlačili iz vojske"

Foto: ATA Images

Mnoge pesme koje su nastajale pre više decenija i dan danas su omiljene među domaćom publikom, kako kod starije, tako i kod mlađe, a pesme Generacije 5 "Dolazim za 5 minuta" svakako je jedna od njih, a tekst za pesmu napisao je proslavljeni rok pevač i autor Bora Đorđević.

Dragoljub Ilić Ilke ispričao zanimljivu priču o tome kako je nastao veliki hit "Generacije 5".

- Generacija 5 završava svoj prvi album. Sve pesme su tu. Sve je spremno. Godina je 1979. Fali nam jedna pesma, za koju je Bora Đorđević obećao tekst. Mi se držimo tog obećanja ko pijan plota, a Bora je tada već u vojsci u Bosni - počeo je da priča Dragoljub u emisiji "Pusti brigu".

Republika

Foto: youtube printscreen

Bora Đorđević

-Mi pošaljemo naše "emisare" da ga izvuku iz vojske. Oni odu, nađu Boru i odvedu ga u kafanu, što se kaže da malo plaknu usta. Pita Bora: Pa dobro šta vam treba? Oni mu kažu, pa obećao si nam tekst. Bora kaže ma samo vi recite šta hoćete, hoćete ljubavnu pesmu? On je na salveti za 5 minuta napisao "Dolazim za 5 minuta"- objasnio je on i dodao:

Republika

Foto: ATA Images

Bora Čorba

-Ta salveta stiže u Beograd, i pošto smo to veče imali termin za snimanje, ja iskomponujem tu pesmu takođe za 5 minuta i odsviramo je i snimimo to veče. Pesma postaje najveći hit na ploči, a i šire - ispričao je Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading