HRVATI BI BILI GLADNI BEZ BEOGRADA! Đorđe David konačno javno rekao ono o čemu mnogi ĆUTE!

Autor:

Zabava

16.11.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe David opleo po kolegama.

HRVATI BI BILI GLADNI BEZ BEOGRADA! Đorđe David konačno javno rekao ono o čemu mnogi ĆUTE!

Foto: republika.rs

Đorđe David je bez dlake na jeziku progovorio o hrvatskim pevačima, koji svoju karijeru grade u Beogradu. On tvrdi da je veliki problem to što se, prema njegovom mišljenju, mnogo više cene hrvatski izvođači, nego domaći, i da tome treba stati na put.
Naime, Đorđe je potkačio i Petra Graša, za kog kaže da nikako ne može biti najveća regionalna zvezda, te ga je uporedio sa Sašom Matićem, za kojeg smatra da je mnogo veća zvezda.

- Konkretno, kada je Srbija u pitanju, mislim da mediji mnogo više tretiraju izvođače iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne nego domaće. Omer je jedan naspram 14. Znači, ako imaš 14 miliona nečega što naš "Sokoj" plaća nabrojanim zemljama, te četiri države uplaćuju po milion našoj državi. Pritom, vi retko možete da čujete nekog našeg izvođača u Hrvatskoj, retko kad i retko gde u Bosni, malo češće u Crnoj Gori. Neverovatno mi je za Petra Graša da je on najveća regionalna zvezda, to je notorna laž. Evo, Saša Matić, koji je imao dve rasprodate Arene, zar nije onda on najveća regionalna zvezda - počeo je priču Đorđe za medije i rekao sve ono što mnoge njegove kolege ne smeju javno da kažu:

Republika

Foto: Nikola Mutić

Đorđe David o regionalnim pevačima

- Kada bi neko ovde zabranio ili uslovio priču da hrvatski izvođači ovde dolaze i nastupaju, verujte mi, bili bi gladni hleba. To je ono što definitivno treba promeniti kada je rokenrol u pitanju jer "cajke", kako oni kažu, ili ovi drugi narodnjaci, stvar je koja, jednostavno, ide, koja kruži. No, ono što je srž, ono što je filozofija, ono što je jako, a to je naš pop i rok. Zašto je naš Željko Vasić lošiji od nekog njihovog? Zašto je naša Aleksandra Radović lošija od nekog njihovog? Mislim da je sve ovo loše, prvo loše za budžet države, za industriju zabave, a opet izgleda da ja jedini sebi dajem za pravo da pričam javno i komentarišem, dok su rokeri negde postali miševi koji čekaju samo varijantu da odu na neku svirku, uzmu pare i budu što nevidljiviji.

Kako dalje kaže, i sam ima zamerku na mnoge kolege sa rok scene jer smatra da se "ne drže zajedno, kao što je to slučaj kod narodnjaka", i da je to možda i najveći problem što je i sama rok muzika pala u zaborav.
Republika

Foto: Nikola Mutić

Đorđe David o narodnjacima

- Mislim da se nismo snašli u ovom ratu koji se desio devedesetih, pričam za ovo naše podneblje, Balkan. Narodnjaci su tu napravili mnogo dobru priču, a samim ulaskom u šou "Zvezde Granda", shvatio sam foru. Narodnjaci, i ako ne govore i ne podnose se međusobno, oni, kada je posao u pitanju, staju jedan iza drugoga iako se ne podnose i vrlo razlikuju privatno i poslovno. Zato se može videti po Americi da idu tri pevača i dva harmonikaša i, bez obzira na to što međusobno ne govore, otišli su da rade posao. Dok mi rokeri, kao da smo se posle ovog rata nekako povukli u razmišljanju da je lova jedini osnovni bog i bili smo spremni da svom kolegi kažemo nešto iza leđa i sklonimo ga iz priče da bismo mi došli do našeg prostora i love - kaže David.

Želja mi je veliki koncert na Kosovu

David priznaje da mu je velika želja da napravi koncert na Kosovu, te da će se potruditi da kroz nekoliko meseci to i ostvari.

- Imam ideju da napravim jednu beogradsku svirku tamo na proleće. Treba da se spustimo za Skoplje, u Bosnu i moja velika želja je da napravim veliki koncert na Kosovu. Smatram da je to stvar identiteta, stvar lojalnosti i stvar koja je u ovom trenutku dole potrebnija no ikada. Rokenrol je upravo ta priča koja je bunt. Mislim da je u ovom trenutku to nemoguće, ali ko u čuda veruje, taj čuda i stvara. Trudiću se da nešto i na tu temu uradim u narednih nekoliko meseci - kaže Đorđe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Marina

16.11.2022 20:18

Isto je i sa piscima.