NA SPEKTAKULARNOJ PROSLAVI "GORKOG LISTA" PROGLAŠENI LAUREATI ZA ŽENU I ZA MUŠKARCA KOJI TRAJU!

Autor:

Zabava

07.11.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Priznanja za Mirjanu Bobić Mojsilović i Voju Brajovića.

NA SPEKTAKULARNOJ PROSLAVI "GORKOG LISTA" PROGLAŠENI LAUREATI ZA ŽENU I ZA MUŠKARCA KOJI TRAJU!

Foto: Jakov Simović

Mirjana Bobić Mojsilović i Voja Brajović

Laureat za Ženu koja traje na proslavi "Gorkog Lista" večeras u Beogradu dobila je Mirjana Bobić Mojsilović, srpska spisateljica, novinarka i slikarka, dok je priznanje za muškarca koji traje pripalo Vojislavu Voji Brajoviću, našem slavnom i uglednom glumcu. 

Dodela nagrada je bila jedno od najvažnijih detalja na spektakularnom događaju u Beogradu, gde se slavilo trajanje, kao i tradicija kroz ljude koji je upotpunjuju. 

Foto: Jakov Simović

Mirjana Bobić Mojsilović

Novinarka koja je profesionalizmom, ličnim ugledom i autentičnim stilom brani čast ove profesije, žena čiju karijeru je obeležio i rad na televiziji. Kolumnista. Slikarka. Pisac, čije knjige se rado čitaju i kojima se govori. Žena koja je dostojanstvena, prava dama. Žena koja traje. To je bio deo uvoda na bini kojom je najavljena Mirjana Bobić Mojsilović. 

- Vrlo sam prijatno iznenađena, divan je osećaj biti prepoznat na ovaj način. Bila sam u žiriju na dodeli ovih nagrada pre 15-20 godina i ovaj momenat mi vraća neke prelepe uspomene. Vojina Đorđevića poznajem godinama i on je pravi primer da ono što traje zaista i vredi. Baš mi je danas na pamet pala jedna čudesna stvar u vezi sa srpskim jezikom - reči trajanje i trag imaju istu osnovu. Ono što traje ostavlja trag! Neka traje! - rekla je Mirjana Bobić Mojsilović

Foto: ATA Images

Voja Brajović

Gospodin glumac, kako ga mnogi nazivaju, bard naše glumačke scene, čovek koji nas je svojim ulogama i umetničkom zaostavštinom sve zadužio, uz koga odrastaju generacije, neko koga izuzetno poštujemo, dobitnik gotovo svih relevantnih pozorišnih nagrada u Srbiji, argumenti su kojom su se vodili ljudi iz Gorkog Lista kada su odlučili da baš Voja Brajović ponese nagradu za Muškarca koji traje. 

- Svoje osećanje prema nagradi bih najbolje opisao osvrćući se na reči velikog Gabrijela Garsije Markeza: nikad ne treba menjati stvari koje traju - prave prijatelje, porodicu i divan život, zarad manje sedih, više kose ili ravniji stomak...  Ja sam imao tu sreću da sam poživeo dovoljno dugo i da mi je pored prosede kose ostao i mladalački osmeh na licu.  Takođe, kako sam postajao stariji, postajao sam sve bolji prijatelj sebi i drugima i sve manje kritičan prema sebi - rekao je glumac Voja Brajović povodom primanja nagrade.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading