Mile Kitić progovorio o teškom detinjstvu: Spavao sam na buđavom dušeku, zidovi sobe su bili puni vlage!

Autor:

Zabava

25.10.2022

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač Mile Kitić otkrio detalje svog teškog odrastanja.

Mile Kitić progovorio o teškom detinjstvu: Spavao sam na buđavom dušeku, zidovi sobe su bili puni vlage!

Foto: ATA Images

Folk pevač Mile Kitić, koji je ostvario zavidnu karijeru i zaradio milione, te danas živi na visokoj nozi, otkrio je da njegov put do uspeha nije bio nimalo lak. Naime, sve što je postigao došlo je kao rezultat njegovog višedecenijskog truda i rada, zahvaljujući kom je sve ove godine i opstao na estradi, a pre nego što se otisnuo u muzičke vode živeo je teško i, kako sam kaže, spavao na buđavom dušeku.

Republika

Foto: ATA Images

Mile Kitić o detinjstvu

Kitić je rođen u selu Cerani kod Dervente, u velikoj porodici s mnogo dece, a njegovi roditelji trudili su se da ih nauče pravim vrednostima da bi jednog dana izrasli u poštene ljude.

- Rođen sam na selu. U porodici je bilo nas petoro dece. Živeli smo od zemljoradnje. Nismo bili baš siromašni, bilo je hrane, pića, stoke, ali nismo mogli da priuštimo sebi sve što smo želeli, na primer, dobar bicikl i tako neke stvari - otkrio je Mile detalje iz odrastanja, pa dodao:

Foto: Instagram printscreen

Mile i njegova supruga Marta Savić

- Spavali smo u kući gde se samo ložila jedna peć, ostale sobe su bile hladne, bez grejanja. Bilo je toga i da sam spavao na mestima gde je vlaga, na buđavom dušeku. Nije bilo ni dobre garderobe ni cipela, ali smo bili zdravi. Zato sam sad zdrav. Bar sam tako čuo - da ljudi koji se malo namuče kroz detinjstvo i život čak duže žive.

Kitić se još kao dečak opredelio za muziku, prema kojoj je osetio neizmernu ljubav. Tako je tokom trećeg razreda srednje škole uplovio u pevačke vode. Prvi novac je zaradio na novogodišnjem nastupu i podelio ga s društvom jer nije znao šta će s tolikim parama od prvog honorara.

- Bio sam srednjoškolac kada sam prvi put pevao za Novu godinu u Vogošći. Vlasnik restorana mi je tada isplatio veliki honorar, toliko je bilo para da nisam znao šta ću s njima (smeh)! Možda je to bilo kao sada 20.000-30.000, ali je to za mene bilo previše! Podelio sam to s drugarima, bio sam široke ruke, što sam i dan-danas. Čak i sada, kada dobro prođem za vikend, moram jedan deo novca nekome da dam - bendu, vozaču, nebitno. Kažu: "Da bi uzeo nešto, moraš da otvoriš ruku" - zaključio je Mile.


Hteo sam da budem profesor fizičkog

Iako je oduvek znao da je muzika njegov poziv, folker priznaje da je maštao i o još jednom pozivu.

- O ovakvom uspehu nisam razmišljao. Osnovnu školu sam završio u selu kod Dervente, a kao jako mlad sam otišao u Sarajevo. Tamo sam završio saobraćajno-tehničku školu i maštao da budem profesor fizičkog vaspitanja jer se sportom bavim ceo život. Zato sam posle srednje škole išao na prijemni na DIF, ali ništa od toga nije bilo jer sam tada počeo da pevam i sviram - objašnjava Kitić, koji se ne kaje zbog fakulteta koji nije završio već uživa u poslu kojim će se baviti dok je živ.

Republika

Foto: ATA Images

Mile Kitić o teškom odrastanju

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading