Sestre UBIJENOG mladića kom je PRESUDIO Laušević se oglasile otvorenim pismom i zatražile samo JEDNO! Pomenule i KRVNU OSVETU!

Autor:

Zabava

05.10.2022

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević 1993. godine izvršio je dvostruko ubistvo, a sestre jednog od mladića su se oglasile javnosti samo jednom.

Sestre UBIJENOG mladića kom je PRESUDIO Laušević se oglasile otvorenim pismom i zatražile samo JEDNO! Pomenule i KRVNU OSVETU!

Foto: ATA Images

Glumac Žarko Laušević je 1993. u jednom podgoričkom kafiću usmrtio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. Najpre je osuđen na četiri godine zatvora, a onda je Vrhovni sud Crne Gore to preinačio i osudio ga na 13 godina, da bi ga 2003. godine pomilovao tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Republika

Foto: ATA Images

Žarko Laušević

U julu 2009. godine su sestre pokojnog Radovana Vučinića poslale pismo ''javnosti Srbije''. Naime, Slavica Vučinić i Slavka Janošević su napisale da je jedino očekivanje porodice da Žarko Laušević do kraja odsluži pravosnažnom presudom dosuđenu kaznu, jer, kako su navele, ne ispunjava uslove za njeno smanjenje po bilo kom osnovu, te su navele da porodica Vučinić ne traži krvnu osvetu.

- Od ubistva u kafiću ’Epl’ prošlo je 16 godina. Za to vreme, navodnoj osveti bili su dostupni i deca Žarka Lauševića i Branimir Laušević sa porodicom i njihova sestra, pa u jednom trenutku čak i sam Žarko. I? Šta im se dogodilo? Ništa i što se porodice Vučinić tiče - ništa im se i neće dogoditi - dodaje se u pismu.

Kako one smatraju, i sada se prenebregavaju ili iskrivljuju neke činjenice "iz te strašne noći, kako bi se umanjio značaj Lauševića i uvećao značaj postupaka ubijenih, odnosno Radovana Vučinića i Dragora Pejovića". Navele su i da smatraju da se ponovo u medijima navode "konstrukcije, kojima deo srpske tzv. kulturne javnosti i neki političari pokušavaju da događaj u podgoričkom kafiću prevedu kao divljaštvo grupe lokalnih mladića, koji su zasluženo dobili što su tražili od 'nedužnog' Žarka Lauševića i njegovog brata Branimira, pa čak i da se cele porodice Vučinić i Pejović prikažu kao 'gomila ludaka i divljaka željnih osvete", te da su te konstrukcije smišljene kako bi se stvorila klima za pomilovanje Lauševića.

Republika

Foto: ATA Images

Žarko Laušević pomilovan 2003. godine

Inače, nekadašnji predsednik Crne Gore i Vlade Savezne Republike Jugoslavije, sad već pokojni Momir Bulatović, jednom prilikom je izjavio da je odbio da pomiluje Lauševića.

- Da, odbio sam da pomilujem Žarka Lauševića. To je jako težak i tužan slučaj. Abolicija u takvim stvarima ima smisla ukoliko druga strana nema ništa protiv. U svakom krivičnom postupku postoji oštećena strana i nju morate da pitate. Žarko Laušević je jedan divan glumac i imali smo prilike da se družimo godinama. Užasno mi je teško što znam sve detalje toga, a po prirodi posla sam morao da znam. Dobio sam tu molbu za aboliciju. Kontaktirao sam porodice oštećenih i oni su rekli - ne. Vi nemate pravo, ni ljudsko, da napravite aboliciju - rekao je Bulatović svojevremeno za "Balkan info".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Ivana

05.10.2022 08:10

Šta ste hteli sa ovim tekstom da kažete? Uopšte nisam shvatila poentu…

Nada

05.10.2022 08:41

Bolje je bilo da prate, vaspitaju i obuzdaju pokojnog brata, nego što prete krvnom osvetom. Svako bi reagovao kao Laušević - da agresivni klinci iz čista mira napadnu njega i brata, da polomljenom flašom napadnu brata da ga ubiju, a da ti imaš pištolj za koji imaš dozvolu i za nošenje! Naravno da je u krajnjoj nuždi odbranio brata!