POMEN POZNATIH PEVAČA POSTAO TREND? Zašto pevači poslednjih godina NE PROPUŠTAJU godišnjice smrti pokojnih kolega!

Autor:

Zabava

30.09.2022

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati pevači u sve vrećem broju posećuju godišnjice smrti Tome Zdravkovića, Šabana Šaulića i Džeja Ramadanovskog i drugih pevača.

POMEN POZNATIH PEVAČA POSTAO TREND? Zašto pevači poslednjih godina NE PROPUŠTAJU godišnjice smrti pokojnih kolega!

Foto: ST. V.Lukić,Youtube

Foto: ST. V.Lukić,Youtube

Estradna scena ostala je uskraćena za još mnogo hitova velikana domaće muzike, koji su nas napustili proteklih godina i ostavili za sobom pregršt pesama, koje ih čuvaju od zaborava. Ipak, pomeni povodom godišnjica smrti naših preminulih pevača nikada ranije nisu bili toliko posećeni kao prethodnih godina, pa se postavlja pitanje - da li je u pitanju saosećajnost ili trend? 

Film "Toma" oživeo sećanje na Tomu Zdravkovića

Svake godine na dan smrti Tome Zdravkovića, koji je preminuo 30. septembra 1991. godine od raka prostate, obeležava se pomen "kralju bolema", kako su ga još za života nazvali, ali broj ljudi koji posete ovaj događaj u poslednje dve godine naglo je porastao.  

Međutim, iako je prošla 31 godina otkad je publika poslednji put uživo slušala njegov glas obojen samo njemu svojstvenom melanholijom, veliki broj javnih ličnosti došlo je da oda počast legendarnom pevaču, a mnogi smatraju da je za to zaslužan biografski film "Toma" (2021.). 

Foto: republika.rs, Youtube

Toma Zdravković

Toma Zdravković domaći je kantautor čiju bol u tekstovima još niko nije nadmašio, a gotovo da na prođe nijedna proslava, a da deo repertoara ne bude sačinjen upravo od njegovih pesama. "Za Ljiljanu", "Sećaš li se Sanja", "Hej, Branka, Branka", "Jelena", samo su neke od pesama koje ga čuvaju od zaborava, a upravo Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović udruženim snagama došli su na ideju da njegov lik i delo "ožive" biografskim filmom, u kom su do detalja dočarali Zadravkovićem boemski način života. 

Film "Toma" potpuno je "kupio" srpsku publiku, do te mere da su bioskopske projekcije za ovaj film nedeljama bile unapred rasprordate, pa se na 31-godišnjicu smrti čuvenog pevača pojavio veliki broj poštovalaca njegovog lika i dela, obožavalaca, ali i, što je veoma zanimljivo, mnoštvo estradnih ličnosti. 

Pesme Džeja Ramadanovskog izbor su mnogih kavera

Džej Ramdanovski preminuo u nedelju, 6. decembra 2020. godine, a mnogi su njegovu pesmu “Nedelja” povezivali sa danom njegove smrti. 

Životna priča Džeja Ramadanovsog neodoljivo podseća na "američki san", o čemu je svojevremeno govorila i pokojna Marina Tucaković, koja je bila glavni "krivac" za njegov neslućeni uspeh: 

-Džeju sam dala put do zvezda. To je kod njega bio pravi američki san, zato je i uspeo. Meni je robu donosio jedan njegov drug, mi smo tada već počeli ozbiljnije da se bavimo poslom, kaže: 'Imam ja jednog dečka, kad odem u kafanu on uhvati pa peva, peva fenomenalno'. Dođe Džej na vrata, znate kad vas energija onako zapljusne. Mi se oduševimo i počnemo da radimo za njega. Tako je bilo - ispričala je svojevremeno Marina. 

Foto: Printscreen

Toma Zdravković

Prva Džejova pesma bila je "Zar ja da ti brišem suze", a veliki hit pesma "Nedelja", čiji refren je Marina napisala za pet minuta. 

Godišnjica njegove smrti bila je neverovatno posećena od strane njegovih najbližih kolega, saradnika, obožavalaca i članova porodice, a gotovo da nije bilo medija koji nije pisao o istoj. 

Porodica Šaban Šaulić pod lupom javnosti 

Tog 17. februara 2019. godine sve je probudila vest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića koji je preminuo u teškoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo nakon njegovog koncerta u Bilefeldu.

Godišnjice smrti "kralja narodne muzike" možda su najposećenije od svih. Samo neki od poznatih ličnosti koji redovni posećuju Novo groblje na datum Šabanove smrti su: Aleksandra Prijović, Marina Tadić, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, Saša Matić, kao i poznati estradni menadžer Bane Obradović.

Foto: ST/V. Lukić

Toma Zdravković

Ono što je takođe primetno je interesovanje za porodicu Šaulića u godinama nakon njegove smrti, pa je tako minula svadba njegovog jedinca Mihajla, sa izabranicom Marinom, nedavno zabeležilo neverovatno interesovanje. 

Jedno je primetno, poslednjih nekoliko godina poznate ličnosti u velikom broju možemo videti na sahranama i godišnjicama smrti poznatih pevača, a da li je u pitanju prava briga za porodicu preminulih ili samo trend, ostaje na vama da zaključite. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading