Dok je išla na sestrinu sahranu, pred očima joj je POGINULA i druga sestra: JEZIVA sudbina naše pevačice! (FOTO)

Autor:

Zabava

28.09.2022

09:10 >> 12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jadranka Stojaković ima jednu od najtragičnijih životnih priča iz sveta poznatih.

Dok je išla na sestrinu sahranu, pred očima joj je POGINULA i druga sestra: JEZIVA sudbina naše pevačice! (FOTO)

Foto: printscreen/youtube.com

Ove godine, u maju, navršilo se šest godina od smrti proslavljene jugoslovenske muzičke dive Jadranke Stojaković, čija životna priča zasigurno se može uvrstati u jednu od najtužnijih iz sveta poznatih na našim prostorima. 

“Što te nema”, “Sve smo mogli mi”, “Ima neka tajna veza”, “Čarobnjaci” i mnogi drugi hitovi obeležili su njenu bogatu muzičku karijeru, ali jedna tragedija promenila je život čuvene pevačice iz korena. 

Kako je više puta isticala tokom razgovora za medije, život je nije mazio, a sa teškim trenucima suočavala se od najranijeg detinjstva.

– Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji… – ispričala je jednom prilikom Jadranka, koja je svoju muzičku karijeru, zbog čestih selidbi, započela upravo van granica naše zemlje.

Prve nastupe Jadranka je imala u američkim džez klubovima u Nemačkoj, a talenat i muzički uspeh u jednom trenutku odveli su je čak do Japana. Međutim, njenu uspešnu karijeru prekinuo je rat na našim prostorima. Kako je govorila, nije mogla da uživa u uspehu, budući da je neprestano razmišljala o tome kako su njeni bližnji i da li su uopšte živi.

Foto: printscreen/youtube.com

Jadranka Stojaković

Čitavih 23 godine Jadranka je provela u Japanu, kada su počeli da joj se ređaju nimalo lepi životni događaju. Prvo joj je otet stan u Sarajevu, čiji je bila vlasnik, a onda joj se desila i velika životna tragedija kada joj je umrla sestra. Tada je doputovala iz Japana kako bi ispratila sestru na večni počinak, ne sluteći da će doživeti još jedan veliki životni udarac.

Naime, kada se uputila na sahranu svoje sestre, na putu ka groblju pred očima joj se odvila nezamisliva tragedija – u automobilu ispred njenog u saobraćajnoj nesreći poginula joj je i druga sestra.

Slomljena zbog jezivih događaja koje joj je sudbina priredila, pevačica je smogla snage i nastavila sa svojim životom, sve dok zla kob ponovo nije pokucala na njena vrata. Naime, pevačica je 2010. godine prilikom izlaska na binu pala i doživela povredu koja joj je potpuno promenila život. Naime, zdravstveno stanje joj se naglo pogoršavalo, nakon čega joj je ustanovljena bolest motornog neurona ili Amiotrofična lateralna skleroza, zbog koje je postala potpuno nepokretna.

– Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna – ispričala je ona jednom prilikom za domaće medije.

Foto: printscreen/youtube.com

Jadranka Stojaković u starosti

Svakog dana je gubila sve više snage, a kako nije uspela da povrati izgubljeni stan u Sarajevu, život je nastavila u Banjaluci, gde je provela poslednje dane svog života.

Vedar duh uprkos svim životnim nedaćama zadržala je do samog kraja, a u jednom od poslednjih intervjua koje je dala pred smrt, govorila je o sreći i pozitivnim mislima koje su joj davale snagu da se bori.

– Interesantno je to kada se u životu čovek zapita šta je to sreća i koliko svesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra dela. Ako mene danas pitate šta bih želela, to bi se odnosilo na sve. Volela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu – rekla je ona u jednom od svojih poslednjih intervjua za Dnevni avaz, a tom prilikom priznala je da su je mnogi zaboravili.

– Ne mogu se setiti ko mi je dolazio u poslednje vreme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim ceo život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem – rekla je tada Jadranka za pomenuti medij.

Poznata pevačica i kantautorka preminula je 3. maja 2016. godine u 66. godini u staračkom domu u Banjaluci.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)

Loading