AMERI SLUŠAJU BAJU MALOG KNINDŽU! Sakramentom se orilo "Ne volim te, Alija", evo šta pevač kaže na to!

Autor:

Zabava

22.09.2022

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baja Mali Knindža nije samo popularan kod nas, već se uveliko sluša i preko grane, a da njegovi ratni hitovi ne zastarevaju primer je jutarnji program američkog CBS u Sakramentu u kojem se orila pesma " Ne volim te Alija"

AMERI SLUŠAJU BAJU MALOG KNINDŽU! Sakramentom se orilo "Ne volim te, Alija", evo šta pevač kaže na to!

Foto: youtube.com/ Glamur TV HAPPY

Popularni pevač Baja Mali Knindža, koji se proslavio srpskim patriotskim pesmama, osvanuo je u jutarnjem programu lokalne TV CBS Sakramento, u kom je pušten deo njegovog spota čuvene pesme "Ne volim te, Alija". Kako je naša dijaspora u američkom gradu Sakramento velika, u mnogim domovima orila se dobro poznata melodija s Balkana.

Foto: youtube.com

 

 

Inače, hit poznatog Krajišnika nastao je u ratnom vihoru i često je pogrešno tumačen i osporavan od pripadnika bošnjačke nacije iako je folker svojevremeno objasnio da je nakon porodične tragedije pesmu posvetio isključivo Aliji Izetbegoviću, kog direktno krivi za rat u Bosni.

Foto: youtube.com

 

Naime, ratovi na našim prostorima devedesetih odneli su mnoge živote, a jedan od onih koji su izgubili najdraže jeste i Baja Mali Knindža, koji se baš u to vreme proslavio patriotskim pesmama.


- Nisam politički opredeljen i nijedan narod ne mrzim. Ali kad su mi zaklali ujaka, ujnu, zarobili rođenog brata i poubijali prijatelje, od bola sam uzviknuo: "Ne volim te, Alija!" Pesma je posvećena samo njemu i krivo mi je što je pogrešno shvaćena da pucam u njegov narod. Pucam samo u onaj kukolj, koga ima u svakom žitu - ispričao je Knindža jednom prilikom.

Foto: youtube.com

 

 

Svima je čudno kako je pesma o Aliji završila u američkom jutarnjem, ali, prema reakciji voditelja Džona Dabkovića, čije prezime ukazuje na naše poreklo, koji oduševljeno najavljuje srpskog pevača, reklo bi se da je veoma upućen u Knindžin muzički opus, a sudeći prema objavama Dabkovića na njegovom Fejsbuk profilu, vidi se da on koristi i srpski jezik. Iako smo ovim povodom pokušali da stupimo u kontakt sa američkim voditeljem, do zaključenja broja nije odgovarao na naša pitanja.


S druge strane, na emitovanje Bajine pesme u američkom jutarnjem programu reagovao je kongres Bošnjaka Severne Amerike, a na Fejsbuk nalogu oglasila se i Amra Šabić El Rejes, profesorka na Univerzitetu Kolumbija, pozvavši CBS na korektivne mere.

 

Foto: printscreen/instagram.com/bajamaliknindza_official

 


Baja: Ne pevam tu pesmu već 20 godina

Pozvali smo Baju, koji je kratko prokomentarisao to što se njegov hit iz devedesetih sada sluša i u Americi.


- Nemam komentar, tu pesmu ne pevam javno već 20 godina - rekao je pevač kratko za Srpski telegraf, ne želeći da zalazi u detalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading