Rep duo sa Medaka 17. septembra na Sajmu: Sanjali smo prvi veliki koncert, sada se dešava! Bigru i Paja Kratak u Beogradu, spektakl koji se ne propušta!

Autor:

Zabava

12.09.2022

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

17. septembra na Sajmu veliki koncert Paje Kratkog i Bigrua.

Rep duo sa Medaka 17. septembra na Sajmu: Sanjali smo prvi veliki koncert, sada se dešava! Bigru i Paja Kratak u Beogradu, spektakl koji se ne propušta!

Foto: Renato Miskolci Renne

Medak, beogradsko naselje koje preti da postane poznato po rep muzici, desetak godina nazad i deseta godišnjica prvog albuma grupe Prti Bee Gee. Dva momka, školarca, se na malom i velikom odmoru spremaju da prvi put izađu pred publiku. Pavle Janković i Miloš Grubor, danas poznatiji kao Paja Kratak i Bigru, koji se sada spremaju za prvi veliko koncert. Biće održan 17. septembra na Sajmu od 20 časova, veče za pamćenje i rep praznik.

Republika

Foto: Renato Miskolci Renne

Pavle Janković i Miloš Grubor

Pored Beogradskog sindikata, reperi u Srbiji retko na ovaj način izađu pred publiku. BS se "vratio" poslednjih par godina, a hip-hoperi uglavnom idu linijom festivala i nastupa. Paja i Grubi su rešili da naprave nešto drugačije, sem svog prvog koncerta, i rep veče za pamćenje uz mnoštvo gostiju, predgrupa, ali i fristajl betl.

- Prvi nastup nam je bio 2013. u KST-u, zvao nas je Prti Bee Gee povodom deset godina od izlaska njihovog prvog albuma. Od toga je dosta prošlo, skoro decenija, a ideju da i sami napravimo veliki koncert nam je dao moj brat Nikola, koji nam je velika podrška u ostvarenju ovog projekta - rekao je Miloš Grubor (aka Bigru) na početku intervjua za Republiku.

Pavle Janković (aka Paja Kratki) se takođe dobro seća KST-a i početka, ali i toga da tada nisu verovali da će i sami praviti koncerte.

- Sigurno da smo priželjkivali da budemo uspešni reperi, ali definitivno nismo mogli ni da slutimo ovako nešto. Rep smo uvek radili prvenstveno iz zezanja, ljudi su u nama nešto spoznali i malo po malo, stigli smo do koncerta. Ne mislim da je ne znam koji uspeh napraviti koncert, mislim da je još davno bilo vreme da se podigne rep na viši nivo. Ali ne mogu da kazem da nam nije drago da smo pored Beogradskog sindikata jedni od prvih koji su se usudili na takav potez - kazao je Janković.

Uz pomenuti rep duo, koji će biti centralna stvar koncerta, gotovo svi viđeni reperi domaće scene će gostovati, a upriličen je i fristajl betl u kom će pobednik dobiti novčanu nagradu.

- Potrudili smo se da program bude zanimljiv publici, a opet da zadovolji forme hip-hop koncerta. Gosti su nam velika imena domaće rep scene, dok su predrupe momci za koje smatramo da će ceo ovaj pravac naslediti - izjavio je Miloš Grubor.

Bigru je potom poručio da je upravo Beogradski sindikat velika inspiracija što se stvaranja u muzici tiče, ali i koncerata.

- Rep koncert na kom sam bio, a da me je inspirisao, je definitivno Beogradski sindikat u Areni, kao i u Spensu kada smo bili gosti, a i na Tašmajdanu ove godine.

Republika

Foto: Renato Miskolci Renne

Pavle Janković i Miloš Grubor spremni za koncert na Sajmu

Već su ovi momci nastupali pred mnoštvo ljudi, na pomenutom koncertu Sindikata, ali i njihovim većim nastupima, međutim treme ima.

- Uvek ima pozitivne treme, ali par piva sve to postavi na svoje mesto - uz osmeh je kazao Paja Kratak.

Na kraju razgovora za Republiku su Paja i Grubi poručili ko će biti najponosniji na njih nakon 17. septembra.

- Naša braća i sestre koji nas prate i podržavaju svih ovih godina - reči su Jankovića, a Grubor je dodao:

Republika

Foto: Renato Miskolci Renne

Paja Kratak i Bigru

- Verujem da će naše prodice i drugari iz kraja, koji su nam podrška od samog starta na nastupima i u spotovima. Iako roditelji u početku i nisu bili preterano oduševljeni izborom zanimanja, verujem da će biti ponosni što smo uradili nešto veliko.

KARATA SVE MANJE

Koncert će biti održan dolazećeg vikenda, u subotu od 20 časova na Sajmu, a za isti se mogu nabaviti dve vrste ulaznica. Parter košta 1.200 dinara, a VIP 2.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u "Vulkan" knjižarama ili putem interneta, preko sajta "Gigstix".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading