Potresna ispovest Olivere Balašević: Danima sa majkom i bratom ŽIVELA na KLUPI!

Autor:

Zabava

20.08.2022

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olivera Balašević roman posvetila majci.

Potresna ispovest Olivere Balašević: Danima sa majkom i bratom ŽIVELA na KLUPI!

Foto: Tanjug/N. MIHAJLOVIĆ

Olivere Balašavić u svom romanu otkrila da je kao beba, sa majkom i bratom ''živela'' nekoliko dana na klupi ispred novosadske Gradske kuće. Bivša glumica je inače okrenula leđa karijeri kako bi bila sa porodicom, a pored glume vešta je i sa rečima.

– Kada su me uputili u Maticu srpsku kako bih dobila dozvolu za štampu bila sam tako ponosna. Predala sam tekst i izašla sa mislima: "Bože, sada su svi pod istim krovom, sa mnogo značajnijim piscima, odnosno njihovim junacima. Tamo je moja teta-Anuška, čika-Kači, Đusika i Ivica, a najpre moja mama i brat." Pre svega zbog one klupe, koje se ne sećam, ali su mi o njoj pričali – izjavila je na promociji romana, prenosi Hello.

Republika

Foto: instagram.com/olivera.balasevic

Olivera Balašević o romanu

– Mislim da bi mama bila ponosna da je mogla da vidi tu bebu iz njenog naručja koja je savladala onih nekoliko stepenika na ulazu u Gradsku kuću, a onda i nešto više njih do ove sale, gde uživam u toploj atmosferi i dobrodošlici. Bila bi presrećna što su mi pružili priliku da ispričam nešto o našem životu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Olivera Balašević

Na kraju konferencije, Olivera je ispričala anegdotu o tome kako ju je majka naučila da "pomera planine", misleći na planinu od uglja koju su zajedno "pomerile" ispred kuće sugrađanina kako bi zaradile novac.

– Tog dana savladala sam jednu od najvrednijih lekcija – kako najteže životne izazove pretvarati u igru. Ovo je knjiga o mojoj majci, kojoj sam neizmerno zahvalna što me je naučila da pobeđujem. Ne posvećujem je onoj hrabroj, ponosnoj, tvrdoglavoj i požrtvovanoj ženi, već grubo ošišanoj devojčici na stepeniku teretnog vagona prispelog 1946. na stanicu "Zrenjanin", gologlavoj Crvenkapi pred špalirom vukova prerušenih u putnike na peronu – vaspitačice, vršnjake i sve ostale. Jer, ona je i Simona i Petra. I Jovana i Jelena. Ona je ja – zaključila je Olivera, navodeći imena svojih ćerki i unuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mirko

20.08.2022 17:03

Previše je bahata. Pokojnika brzo zaboravila i nije mu se odužila po našim običajima.