Šaban Šaulić nije želeo da bude pevač, a onda mu je STRIC promenio život iz korena! Otkriveno čime se kralj narodne muzike bavio nekada!

Autor:

Zabava

19.07.2022

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za uspeh Šabana Šaulića zaslužaj je stric.

Šaban Šaulić nije želeo da bude pevač, a onda mu je STRIC promenio život iz korena! Otkriveno čime se kralj narodne muzike bavio nekada!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Šaban Šaulić rođen je u Šapcu, a veći deo detinjstva je proveo u Bijeljini gde se sa sestrom i porodicom živeo skromno, jer roditelji nisu imali stalne prihode. Otac mu je prodavao lutriju, majka igračke, a o njemu je računa vodila sestra koja je brinula i o domaćinstvu.

Republika

Foto: e-stock/A. BAČLIJA

Šaban Šaulić

Šaban je bio talentovan iza sport, a stric Alija je smatrao da više novca može zaraditi kao muzičar, pa ga je jednom prilikom pozvao da peva u kafani gde je bio sa društvom, a kako mu je stric bio veliki autoritet to nije mogao da odbije. Pevač je tada otpevao pesmu: "Jablani se povijaju" i napunio kafanu, nakon čega je nastavio da peva.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Porodica Šabana Šaulića

U Beograd se preselio sa 18 godina, a počeci su mu bili teški. Bio je povučen, iako su mnogi za njega čuli, niko nije znako kako izgleda. Doživeo je vrtoglavi uspon i slavu, a njegove pesme slušaju sve generacije. Do 2002. godine je nosio periku, nakon čega se odlučio na promenu imidža koji je prezentovao zajedno sa novim albumom.

Do smrti je bio u braku sa suprugom Gordanom sa kojom ima troje dece, dve ćerke Sanelu i Ildu i sina Mihajla, kao i vanbračnog sina Roberta.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Gordana Šaulić

Nazivali su ga ''kraljem narodne muzike'', a on taj epitet nikako nije voleo.

- Nikako, verujte mi. Znam da su već i carevi i kraljevi pomrli pre nekoliko godina. Nikad nije bilo da stavim nos na plafon zbog te titule. To su kolege htele da me prozovu, ali mi nije toliko drago. Lepše mi je kada mi kažu da sam jedan od najboljih u svom poslu - izjavio je pevač svojevremeno, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading