Veliki uspeh judoka iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine!

Autor:

Sport

19.07.2022

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predhodnog vikenda na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke Paradzik- Bugarska, judoke iz BiH i RS zabilježili su zavidan uspeh.

Veliki uspeh judoka iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine!

Foto: Judo Klub Sokolovi Zvornik

Džudistkinje

Na kraju prvog takmicarskog dana u individualnoj konkurenciji takmičari iz BiH su osvojili drugo mesto u generalnom plasmanu.

- Naši reprezentativci postigli su sjajan rezultat osvojivši 15 medalja od čega je 11 odličja otišlo u klubove koji su pod ingirencijom Džudo saveza Republike Srpske - rekao je Ognjen Pavlovic predsednik Dzudo kluba Sokolovi i Predsednik Dzudo saveza Republike Srpske i potpredsednik Dzudo saveza BiH.

Medalje su osvojili: 

Marko Rosuljaš - 60 bronza (Sokolovi)
Milkica Đurić - 48 bronza (Panter)
Andrea Simović +78 bronza (Famos)
Borjana Marjanac +78 bronza (Borac)
Sandra Popovic - 52 bronza (Sokolovi)
Vuk Divljan - 73 bronza (Randori)
Anđela Samardžić - 57 srebro (Bosna)
Božidar Vučurević - 81 srebro (Leotar)
Džejla Kožljak - 63 bronza (Vogošća)
Toni Miletić - 90 zlato (Bosna)
Aleksandra Samardžić - 70 zlato (Bosna)
Sofija Pajić - 70 srebro (Zvijezda)
Ognjen Gazdić - 100 bronza (Randori)
Lana Lubura - 78 bronza (Famos)
Patrik Savić +100 bronza (Banja Luka) 

Drugog takmicarskog dana BiH reprezentacija je u ekipnom nastupu u mix timu zauzela PRVO MESTO! 

- Juče je održan i izborni Kongres Balkanske judo Asicijacije. Za predsednika Balkanske judo Asocijacije za naredni četvorogidišnji mandat izabran je moj kolega dr Branislav Crnogorac - dodao je Pavlović.

- Posebno sam srećan zbog dve bronzane medalje koje dolaze u Džudo klub Sokolove, a iste su osvojili Sandra Popovic -52kg i Marko Rosuljas -60kg.

- Sandra je prvo kolo bila slobodna dok je nakon toga zbog velike treme (Sandra je i sledeće godine kadet) poražena od favorizovane reprezentativke Turske, dok je u borbi za bronzu ubedljivo iponom slavila protiv predstavnice Bugarske. Marko koji je i sledece godine junior je porazen od predstavnika Bugarske inače bronzanog sa prvenstva Evrope za juniore, a potom je slavio protiv predstavnika Makedonije i Crne Gore. Njih dvoje sa reprezentacijom ove sedmice nastavljaju pripreme u Trebinju - dodao je Pavlović.

Inače ovo je za 25 godina postojanja dzudo sporta u Zvorniku tek četvrta odnosno peta balkanska seniorska medalja koja je stigla u Zvornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading