Nikolina ostaje bez POLA imovine POKOJNOG muža! Stan od 220 kvadrata može da ZABORAVI, a evo sa kim deli ostatak!

Autor:

Zabava

10.05.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolina Pišek nakon smrti supruga Vidoja Ristovića nema pravo na svu njegovu imovinu.

Nikolina ostaje bez POLA imovine POKOJNOG muža! Stan od 220 kvadrata može da ZABORAVI, a evo sa kim deli ostatak!

Foto: ATA Images/printscreen

Istoričar umetnosti i suprug voditeljke Nikoline Pišek Vidoje Ristović iznenada je preminuo u svojoj 44. godini dok je bio na masaži. Pored polemike oko uzroka smrti, na društvenim mrežama se povela i polemika oko toga ko će naslediti njegovu imovinu koja je pozamašna.

Republika

Foto: instagram.com/vidojeristovic

Vidoje Ristović preminuo

S obzirom na to da je Ristović bio veoma imućan čovek, kao i da su pre dve godine on i Nikolina opljačkani, kada im je ukradeno oko 70 hiljada evra i nakit u vrednosti oko 240 hiljada evra, pretpostavlja se da je iza sebe ostavio pozamašnu imovinu. Vidoje ima vrednu koleciju umetnika, slika čuvenih autora, kao i veliki broj vrednih nekretnina.

Republika

Foto: ATA Images

Vidoje Ristović i Nikolina Pišek

Kako su živeli na relaciji Beograd-Zagreb, odsedali su u stanu na Vračaru, ukupne površine 223 kvm, ali Vidoje nije bio vlasnik tog stana, već njegov otac Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, što znači da taj stan neće biti predmet ostavinske rasprave.

Takođe je poznato i da njegova porodica poseduje izuzetno vrednu kolekciju raznih umetnina, ponajviše slika poznatih autora, a isto tako i mnogo nekretnina.

- Kad je u pitanju imovina u Hrvatskoj, naš sud nije nadležan, već će se o tome raspravljati pred tamošnjim sudom. Ukoliko se stan u Zagrebu vodio na ime Vidoja Ristovića, onda polovina nekretnine pripada udovici, a ostatak polovine deli se na jednake delove između udovice i naslednika pokojnika. U ovom slučaju, kako vi kažete, pokojnik je imao dve ćerke, pa bi se polovina stana podelila na tri dela - počinje advokatica za Kurir i dodaje:

Republika

Foto: ATA Images

Nikolina Pišek imovinu pokojnog muža deli sa njegovim ćerkama

- Umetničke slike i dragocenosti dele Nikolina i ćerke, ali ako su utvrdi da su neke stečene pre braka, onda udovica Pišek nema prava na njih, već samo naslednici. U sudskoj praksi dešavalo se to da neko traži osporavanje prava nasledstva. Na primer, ako otac pokojnika smatra da je Vidoje imao veći doprinos pri sticanju imovine od supruge, onda može da traži izdvajanje imovine iz vrednosti zaostavštine - kaže advokatica koja dodaje da sve to važi ukoliko nije potpisan predbračni ugovor.

Republika

Foto: E-Stock

Stan na Vračaru se vodi na Mišu Grofa

Kako je pre braka sa Nikolinom Vidoje imao brak iz kojeg ima ćerku Mateu, ona kao prva supruga nema pravo na nasledstvo.

- Bivša supruga nema pravo na imovinu ako su je podelili tokom razvoda, shodno zakonu o braku. A jeste tako, jer je on bio oženjen Nikolinom Pišek - zaključila je ona.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading