RTS IZDAO SAOPŠTENJE POVODOM KONSTRAKTE: Nakon SKANDALA na Tviteru, oglasio se JAVNI SERVIS! (FOTO)

Autor:

Zabava

25.04.2022

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon skandala zbog fotografija na Tviter nalogu Ane Đurić, povodom Vaskrsa, RTS je izdao hitno saopštenje za medije!

RTS IZDAO SAOPŠTENJE POVODOM KONSTRAKTE: Nakon SKANDALA na Tviteru, oglasio se JAVNI SERVIS! (FOTO)

Foto: Tviter.com printscreen

Fotografije naše predstavnice za predstojeću Evroviziju 2022. godine Ane Đurić poznatije kao Konstrakta izazvale su veliku pažnju na društvenoj mreži Tviter. Naime, na zvaničnom Tviter nalogu RTS za Evroviziju pojavile su se Vaskršnje fotografije Đurićke, a mnogi su negodovali to što je pored sebe imala dva stola u obliku slova ,,Z". 

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Ana Đurić Konstrakta Evrovizija 2022

 

Kako se navodi, nameštaj liči na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Iako se nikada politički nije izjašnjavala, niti govorila u javnosti o ovoj temi, korisnici društvene mreže Tviter su ovo shvatili kao provokaciju. 

 

 

- Ko je stavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovde predstavlja celu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slucajnost - glasio je jedan od komentara.

- Brišite ovo, shvatiće se kao slovo Z i suspenzija ko kuća - pisao je drugi.

- Ovo je provokacija Evrope!!! Skroz bi bilo ok da nas ne prime na takmičenje! - su samo neki od komentara ispod objave, a bilo je i onih na engleskom jeziku koji takođe smatraju da je ovo provokacija. Neki su pisali da je u pitanju samo stočić i ništa drugo.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Ana Đurić Konstrakta Evrovizija 2022

 

Upravo iz tog razloga se oglasio i Javni servis Srbije, čije saoštenje prenosimo u celosti.

SAOPŠTENJE RADIO TELEVIZIJE SRBIJE

Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading