POSLEDICE HAVARIJE U RUSIJI: Otkriveno da li će požar u skladištu izazvati nestašicu goriva

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.04.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je u požaru oštećeno skladište sa dizel gorivom.

POSLEDICE HAVARIJE U RUSIJI: Otkriveno da li će požar u skladištu izazvati nestašicu goriva

Foto: youtube.com/HocDoc

Rusko ministarstvo energetike saopštilo je danas da veliki požar na naftnom skladištu "Transnjeft Brjansk Družbe" na zapadu Rusije neće dovesti do nestašice goriva.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je u požaru oštećeno skladište sa dizel gorivom u Brjansku i da nadležni nastoje da suzbiju posledice toga.

Snabdevanje potrošača gorivom nije prekinuto, navodi Ministarstvo i dodaje da ovaj region ima zalihe dizel goriva za 15 dana, prenosi AP.

"Transneft-Družba" (ćerka kompanije "Transneft") ima rezervoare kapaciteta 3,1 milion kubnih metara, a proizvodni pogoni preduzeća nalaze se u 11 ruskih regiona. Preduzeće upravlja naftovodom "Družba", kojim se nafta iz Rusije dostavlja u Evropu.

Brjansk je administrativni centar Brjanske oblasti, nalazi se 154 kilometra severoistočno od ukrajinske granice i oko 380 kilometara od Moskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading