Nada Obrić otrkila koliku penziju ima: IZNENADIĆETE SE kada čujete CIFRU, ovo je NEOČEKIVANO

Autor:

Zabava

24.03.2022

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nada Obrić šokirala kada je otkrila koliku penziju ima.

Nada Obrić otrkila koliku penziju ima: IZNENADIĆETE SE kada čujete CIFRU, ovo je NEOČEKIVANO

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Priznanje poznato kao "Nacionalna penzija", posle više od osam godina pauze, dodeljeno je najzaslužnijim imenima iz sveta domaće kulture i umetnosti.

Na toj listi se još uvek nisu našli Nada Obrić i Hasan Dudić.

Foto: Republika.rs

Nada Obrić pevačica

Nada je priznala kolika je njena penzija.

- Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, pre dva dana i nacionalno priznanje a da ne govorim o ostalim nagradama. Ja nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Od svih priznanja imam ličnu satisfakciju. Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju. 14 godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evra a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu - rekla je Nada za Kurir TV.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Hasan Dudić pevač

Sa druge strane, Hasan Dudić kaže da je predao svu potrebnu dokumentaciju za nacionalnu penziju.

- Dobio sam svakakve nagrade, samo nisam dobio nacionalnu penziju. Ja nisam imao nameru da tražim sam, prodao sam milionske tiraže ploča. Od toga je država imala mnogo koristi. Oni su postavili od 1. decembra konkurs i javili su se svi pevači koji smatraju da treba da dobiju penziju, ja nisam ni znao sa to dok mi kolege nisu rekli. Pokupio sam dokumentaciju i sve sam predao, čak sam išao kao nacionalna manjina. Da budem iskren, svi su rekli 100 posto ću dobiti. 30 godina sam uplaćivao doprinose - kaže Hasan.

BONUS VIDEO

 

Komentari (4)

Loading
063

24.03.2022 18:29

Sto ne kaze koliko je zaradivala i koliko je uplaćivala u PIO fond.

Pera

24.03.2022 22:24

Naravno, i ja uplaćujem doprinose na minimalac i isto ću imati 16000 samo je razlika u njenoj i mojoj mesečnoj zaradi jedno 50 puta. Zasto nije štedela dok je zaradjivala. A u ostalom to što je ona radila nije nikakva umetnost, obična pevaljka kao i sve ostale...

mileva

25.03.2022 04:53

Ukinuti te nacionalne penzije jer narod je postao nekulturniji a to znaci da njihovo sirenje kulture bilo je bez

zarko

25.03.2022 06:36

po cemu pevacima nacionalne penzije kakva priznanja i sranja pa onda svakom vojniku dajte nacionalnu penziju za ucesce u ratu 99