Poznati kompozitor otkrio DUGO ČUVANU TAJNU: Ovo je ISTINA koja se krije iza hita koji svi pevamo!

Autor:

Zabava

21.03.2022

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Popović Zahar je otkrio tajnu koja se krije iza pesme "Svilen konac".

Poznati kompozitor otkrio DUGO ČUVANU TAJNU: Ovo je ISTINA koja se krije iza hita koji svi pevamo!

Foto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY

Milutin Popović Zahar je zaslužan za neke od naših najlepših pesama, a kompozitor ističe da je najponosniji sa hit "Svilen konac" koji slušamo na gotovo svakom veselju.

- Kada sam imao 15 godina, dobio sam na završnom ispitu u nižoj muzičkoj školi da radim stare Cicvariće, romsko pleme koje je iz Bosne prešlo u Šabac i stvorilo autentičnu komponovanu muziku. Ja sam uspeo da uđem u suštinu toga i da otkrijem da “Svilen konac” i “Nizamski rastanak”, koje je svirao Carevac, nisu njegova dela, što mi je on mnogo kasnije potvrdio, nego su to Cicvarići snimili u Beču - rekao je on jednom prilikom za Kurir, pa dodao:

Republika

Foto: printscreen/instagram.com

Milutin Popović Zahar, kompozitor

- Međutim, rekao mi je: “Šta vredi što sam ja svirao to, muzika koja nema iza sebe reči, kratko živi. Naći će se neko ko će dostojne stihove napisati, a ja bih voleo da si to ti”. Voleo me je jer sam bio pravnik i violinista - ističe kompozitor.

- Obećao sam mu i napravio sam “Svilen konac” kojim se ponosim, jer sam udenuo ono što je on mislio. Snimio sam i “Nizamski rastanak”, napisao reči i za “Marš na Drinu” - zaključio je kompozitor, prenosi Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading