Vesna de Vinča živi na BRODU sa pogledom na POBEDNIKA! Sobe pune slika i ANTIKVITETA vrednih nekoliko HILJADA EVRA, a u spavaćoj sobi je uvek spremno OVO! (FOTO)

Autor:

Zabava

18.03.2022

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna de Vinča otvorila je vrata broda na kom živi.

Vesna de Vinča živi na BRODU sa pogledom na POBEDNIKA! Sobe pune slika i ANTIKVITETA vrednih nekoliko HILJADA EVRA, a u spavaćoj sobi je uvek spremno OVO! (FOTO)

Foto: printscreen/youtube.com/vratimolepoturekama

Vesna de Vinča je novinarka, spisateljica i vlasnica poznate modne agencije i pored svega toga ima sopstveni brod sa pogledom na Kalemegdan i ostatak Beograda.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/vratimolepoturekama

Vesna de Vinča brod

Naime, Vesna je godinama živela na brodu, ali se jedno vreme preselila na Vračar kako bi bila uz svoju bolesnu majku i brinula o njoj. Kako je voljenu majku izgubila prošle godine, vratila se u svoj ''De Vinča Boat''.

Ona je u jednoj emisiji govorila o svojoj majci, ali i životu na brodu i njenim svakodnevnim aktivnostima.

- Moja mama je i dalje centar mog sveta. Imam stalni osećaj praznine. Razgovaramo u nekoj drugoj dimenziji - setno je rekla Vesna i dodala:

 

 

- Sa mamom sam živela u našem porodičnom stanu sa prelepim pogledom na Hram. Sada sam se opet preselila na brod. Tu lečim dušu. Ljuljanje broda je kao uspavanka majke planete. Svako vreme je ovde čudesno. Ujutru hranim labudove i galebove. Za sada nema buke, ali preko leta bogami ima, ali pregura se - sa osmehom priča De Vinča.

Dnevnu sobu krase antikviteti i knjige, kao i slike poznate slikarke Olje Ivanjički, inače veoma bliske Vesnine prijateljice, a pažnju svakako privlači skulptura od kašika, čija se vrednost procenjuje na nekoliko hiljada evra, a kako kaže Vesna to je ''Oskar lepote'' koji je izradio čuveni skulptor Boban Ilić iz Čikaga, prenosi Kurir.

 

 

Kako izuzetno poštuje feng šuji, Vesna je otkrila i jednu od tajni istog.

- Kada se tuširam uvek gledam na istok, tačnije u Pobednika. Važno je kada se tuširate da gledate na istok. To je posebna vrsta energizacije. Treba uvek pratiti sunce i u prostoru i u vremenu.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/vratimolepoturekama

Vesna de Vinča život po feng šuiju

U radnoj sobi pored vrata, nalazi se crveni kofer koji je uvek spreman.

- Non stop se putuje. Putovanje je moja religija. To je princip koji sam odavno usvojila. Taj kofer je minimum koji vučem sa sobom stalno, a uvek se pakujem dva sata pred put, makar to bilo interkontinentalno putovanje kao ovo poslednje. Kolima sam putovala 45 dana po SAD i to u vreme kovida. Prošla sam mnogo država, videla Ameriku na sasvim nov način. Novu godinu sam čekala u Nju Orleansu. Vratila sam se sa sjajem u očima, baš baš... - priča Vesna i otkriva da su putovanja zaslužna za to što nikada nije depresivna.

 

 

- Putovanja takođe daju energiju čoveka, ali samo onda kada nismo turisti-pozeri već putnici koje put i susreti uvek oplemene. Te dve tajne: tajna energizacije i tajna lepote me opsedaju odavno. Tajna lepote je smeštena u tajni svetlosti, a tajna energije u tajni traganja za smislom. Nikada nisam depresivna.

- Za depresiju treba slobodno vreme. Čovek koji puno radi, koji je koncentrisano aktivan, nema vremena za depresiju - To je naučila od Nelsona Mandele, a ona je poslednji novinar na svetu koji ga je intervjuisao.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/vratimolepoturekama

Vesna de Vinča živi na brodu

''Život je lep''

- Ono si što misliš. Mislim da treba i u sebi, dakle ne samo verbalno, misaono govoriti. Misao je najvrednija ako je kvalitetna i pozitivna. Ja zaista mislim da je život mnogo lep i da ga treba iskoristiti maksimalno. Treba živeti punim plućima, voleti neprestano sve što nas okružuje, opraštati što brze i otkrivati, koristiti svoje talente... Najvažnije je ipak voleti i nije bitno koliko nas vole, da li nam otpozdravljaju ljubav, nego koliko mi volimo - kaže de Vinča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading