Ovo je pevačica koja je bila ČETIRI dana u kolima bez HRANE: Jamala bežala iz Kijeva zbog RATA, a malo ko se seća sa kojom pesmom je POBEDILA na Evroviziji!

Autor:

Zabava

02.03.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska pobednica Evrovizije 2016. godine, Jamala, je pevala o ratu.

Ovo je pevačica koja je bila ČETIRI dana u kolima bez HRANE: Jamala bežala iz Kijeva zbog RATA, a malo ko se seća sa kojom pesmom je POBEDILA na Evroviziji!

Foto: printscreen/instagram

Jamala je ukrajinska pevačica koja je pobegla iz okupiranog Kijeva nakon ruske invazije, a ovaj beg zabeležila na svom Instagram profilu kako bi podelila ove traumatične trenutke sa svojim fanovima.

Međutim, mnogi su zaboravili da je pevačica koja je predstavljala Ukrajinu na takmičenju Evrovizija 2016. godine, pevala pesmu o ratu, sa kojom je i pobedila.

Naime, tekst pesme 1944. opisuje deportaciju Krimskih Tatara koju je 1940-ih godina sprovodio Sovjetski savez pod vođstvom Josifa Staljina, zbog njihove navodne saradnje sa Nacistima.

Pevačica je bila inspirisana pričom svoje prababe Nazilkane, koja je zajedno sa petoro dece deportovana u zabačene delove Centralne Azije kada je imala samo 25 godina, a jedna od njenih ćerki nije preživela putovanje.

Refren ove pesme je na krimskotatarskom jeziku, a simbolizuje gubitak mlade osobe koja je sprečena da živi u svojoj domovini.

Podsetimo, 1944. je pobedila sa ukupno 536 bodova, tačnije 211 bodova je dao nacionalni žiri, a 323 boda su dobili preko teleglasanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading