JEZIVI DETALJI POSLEDNJA TRI SATA ŠABANOVOG ŽIVOTA! Pevač slutio da je KRAJ: LUPAO NA VRATA, STALNO GLEDAO U SAT!

Autor:

Zabava

20.01.2022

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, počelo je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu, koji se tereti za dvostruko ubostvo iz nehata.

JEZIVI DETALJI POSLEDNJA TRI SATA ŠABANOVOG ŽIVOTA! Pevač slutio da je KRAJ: LUPAO NA VRATA, STALNO GLEDAO U SAT!

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Čitava porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvuju suđenju koje izaziva ogromno interesovanje u javnosti do te mere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika nemačkih, ali i medija iz okolnih država. A Alsin je u sudnicu ušao sa kapuljačom na glavi i sve vreme držao svesku ispred sebe kako ne bi gledao u porodicu.

Suđenje bi moglo danas da bude okončano, budući da je Turčin priznao krivicu.

 

 

Podsetimo, kum pokojnog Šabana Šaulića Slobodan Stojadinović, koji je preživeo nesreću, pre nekoliko godina u ispovesti je otkrio da se pevač čudno ponašao pre tragedije i da je, kao nikada do tada, žurio da se vrati u Beograd.

Šabanov kum, koji je u trenutku stravične nesreće bio u "seatu" iza Šaulića, sada je u bolnici u Nemačkoj, odakle nam je ispričao šta se dogodilo kobnog jutra.

- Sve je nekako bilo čudno, još od nastupa koji je imao te noći. Šaban je stalno gledao na sat. To je uradio čim je kročio na binu, a zatim još pet-šest puta tokom koncerta. Kao da je negde žurio, kao da ga je neka nesreća vukla, kao da je žurio u smrt - priseća se plačnim glasom pevačev kum.

Lupao na vrata

Stojadinović ističe da je pevač bio nervozan i zahtevao da što pre krenu u Beograd.

- Dogovorili smo se da odspavamo sat vremena u hotelu, da navijemo sat u 6.15, spremimo se i krenemo na aerodrom. Kada mi je zvonio sat za buđenje, Šaban je već bio ispred mojih vrata i lupao. Pitao sam ga: "Šta ti je, zašto žuriš?! Dogovorili smo se sada da ustanemo." A on mi je rekao: "Pa hajde, molim te, brzo! Zašto kasniš? Žurimo!" - pričao je Stojadinović drhtavim.

- Nikada pre nije bio takav. Imali smo još tri sata do poletanja aviona, a on se ponašao kao da kasnimo. Ubrzo smo ušli u auto i primetio sam da je nervozan. Čak mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Nisam mogao da verujem šta mi priča, ali pustio sam ga, nisam hteo da se prepirem.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Šaban Šaulić

Slobodan kaže da je Šaban primetio da su na "seatu" loša svetla. Mirsad Kerić, koji je upravljao automobilom, rekao mu je da će upaliti duga svetla.

- Na putu su bili radovi, pa su automobili iz tri trake prelazili u jednu. Samo smo čuli "bam"! Drugo vozilo je naletelo na nas otpozadi, a Mirsad je počeo da koči. Od siline udarca, gepek me je nabio skroz napred, kod Šabana, koji je sedeo na suvozačevom mestu. Na Mirsada je pao sintisajzer, od kog je zadobio težak udarac u glavu. Ja sam nekoliko puta padao u nesvest i budio se. Bilo je jezivo gledati kako doktori pokušavaju da ožive Mirsada. Šabana nigde nisam video. Pitao sam gde je, a lekari hitne pomoći su mi rekli da ga voze u drugu bolnicu. Tada sam se opet onesvestio - završava priču Stojadinović.

Podsetimo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading