RASPLAČEM SE KADA DOĐE BOŽIĆ! Lepa Lukić sama za praznike: BOLI ME TO!

Autor: O.BOGDANOVIĆ, G.DOLJANČEVIĆ

Zabava

07.01.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Lepa Lukić ne krije da joj je teško kada dođu praznici.

RASPLAČEM SE KADA DOĐE BOŽIĆ! Lepa Lukić sama za praznike: BOLI ME TO!

Foto: e stock/Danijel Milutinovic

Lepa Lukić

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić ne raduje se praznicima, kao sav ostali svet, jer je, kako u razgovoru za Srpski telegraf i portal Republika.rs priznaje, tada veoma usamljena. Proslavljena pevačica nema muža i dece, a naslednici njenog bratanca i snaje, s kojima je obično delila prazničnu radost, kako kaže, već su odrasli, pa više ni njima ne sprema razne đakonije, kao ranijih godina. Ona se za naš list prisetila i kako je nekada, kada je bila mala, izgledala proslava Badnjeg dana i Božića, kada je njena kuća bila puna smeha, pesme, ljudi i svega onoga čime su praznici bili obojeni.

- Šta ću ja u ovim godinama da proslavljam Božić, nemam unučiće i decu, pa da s njima proslavljam, šta ću ja sama da proslavljam. Ne spremam ni darove, bratanci su veliki ljudi, 30 i 28 godina, ja njima dajem poklone i bez Božića. Samo sada ne idem u selo, hladno je. Poslednji put sam bila za Vaskrs, kad je hladno, ne odlazim tamo. Badnje veče postim, a na Božić odem kod prijateljica ili one dođu kod mene. Obeležim uz badnjak, ali ništa sad specijalno zato što sam sama. Česnicu ne mesim, ne znam, to kada imate decu i unučiće, onda se mesi česnica, šta ću ja sama da mesim česnicu, da nađem paru kad znam gde sam je stavila - rekla je Lepa i priznala da sada ne posti, kao u mladosti.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

Kad sam postala velika zvezda, svi su se
šokirali što pevam u rodnom Miločaju!

Lepa nam je ispričala da nikada neće zaboraviti kako se odužila rodnom Miločaju kada je jedne godine za božićne praznike došla da peva za svoje zemljake.

- Pevala sam u jednom restoranu u mom Miločaju, gde sam se rodila. Niko od mojih nije verovao da će jedna velika zvezda, kada sam to već postala, da dođe ponovo u svoje selo da peva. Ma orilo se sve. Svi moji su bili, cela rodbina, majka, brat, svi prijatelji, školski drugari i drugarice. Nikada nisam osetila takvu iskrenu ljubav pre toga. Videla sam da su iskreno srećni što sam postala ime, a njihova sam. Nakon toga sam često pevala u Miločaju. I danas odem kada ima uslova za to - kaže pevačica.

- Ne postim ja sada ceo post. U mladosti sam se pričešćivala, roditelji su govorili da mora da se posti, pa se onda pričestiš. Na Badnje veče oni kolju prase za sutra, a mi deca ne možemo da izdržimo nego se omrsimo, pa se krstimo i molimo boga da nam oprosti jer smo pojeli repić od praseta, a lažemo da se nismo omrsili. To su ti običaji bili. Radovala sam se Božiću jer je svuda slama. Majka je donese na ramenu, a mi deca idemo za njom, čupkamo i pijučemo da rodi godina. Mi, deca, vučemo onu slamu i vičemo: "Piju, piju, piju", njeni mali pilići. Tada nije bilo parica, nego suve šljive, kruške, dunje. Radovala sam se uvek Božiću, kao i Vaskrsu, i tada sam obožavala da šaram jaja, pa se s komšijama takmičim, pa pobedim i radujem se, a sad ne mogu nijedno.

Republika

Foto: e-stock/Miloš Rafailović

 

 

Lepa: Jedan rođendan sam slavila u autobusu!

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić 13. januara, kada se čeka srpska Nova godina, proslavlja svoj 82. rođendan. Iako je nekada pravila gala slavlja povodom toga i zvala pola estrade, danas je suzila krug jer, kako kaže, njenih saboraca s kojima je drugovala godinama više nema. Ipak, njeni unuci, deca od bratanca, sete se nje, pa joj uvek prirede neko iznenađenje.

- Ima godina kada i nisam slavila, nisam imala kad. Bilo je dana da sam za rođendan, koji je 13. januara, bila po belom svetu i pevala. Jednom sam bila u autobusu s kolegama kada mi je bio rođendan. Nisu tada ko danas turneje bile nedelju dana, već po tri meseca - kaže Lepa iskreno.

Folk legenda sa setom zapaža da više ništa nije kao pre.

- Danas je sve dosta umerenije, manje, ništa kao nekada. Nema mojih najmilijih da mi oboje ove dane. Obavezno se rasplačem kada dođu Božić, Nova godina ili bilo koja slava vezana za moje. Majka mi nedostaje, kao prvog dana kada me je napustila. Isplačem se, a onda se pomolim, odem zapalim sveće za moje najmilije. Imam bratanca, hvala bogu, imam njegovu decu, nisam sama. Ali ono ognjište koje je bilo uz majku niko ne može nikada da vam zameni. To je nešto što boli. Kada se isplačem, onda krenem dalje - zaključuje Lukićeva.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading