VODITELJKA HEPI TV-a u prazničnom duhu: Baka me je učila da spremam česnicu

Autor: Melina GVERO

Zabava

07.01.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka Katarina Korša sa svojim kolegom Milomirom Mariće pozirala je u prazničnom duhu za Božićno izdanje dnevnih novina Srpski telegraf, i portal Republika.rs.

VODITELJKA HEPI TV-a u prazničnom duhu: Baka me je učila da spremam česnicu

Foto: ST/V. LUKIĆ

Voditeljka Katarina Korša koja na TV Hepi vodi jutarnji program sa kolegom Milomirom Marićem, za praznično izdanje Srpskog telegrafa i portala Republika.rs, pozirala u narodnoj nošnji. 

Voditeljka je pred našim kamerama otkrila kako je tradiciju, i značaj srpskih običaja naučila od bake, ali i da je ona naučila da sprema česnicu. 

 


- Za mene Božić znači porodica, nekako od malih nogu. Tradicija i običaji nalažu okupljanja kod bake i deke, najstarijih članova porodice. To su bili najlepši trenuci mog detinjstva koje sam provodila u Valjevu. Naučila sam i svoju decu da tako doživljavaju Božić i Božić Batu. Od prošle godine praznik proslavljam sa porodicom ovde u Beogradu, suprug, ja i deca dočekujemo Božić u našem domu, u miru i spokoju, kako tradicija nalaže. Tradicionalno bogata trpeza se već sprema od Svetog Nikole preko Nove godine, Božića sve do Sv. Save, više ne možemo da jedemo ništa. Kako me baka učila, predjelo gibanica, čorba, pečenje, sarma i ruska salata, koja se jede celi januar. Ukočila sam se pred Novu godinu, dešava mi se to zbog davne povrede. Mene često pitaju kako uspevam da radim s Marićem. S njim ne može da se takmiči, od njega može mnogo da se nauči. Recimo, pre nisam mogla da oćutim, bila sam brzopleta, a onda sam shvatila, radeći s njim, da je neke stvari bolje preraditi, pa onda reći. Mi smo pobednički par upravo zahvaljujući spoju lepote, mudrosti i iskustva, zbog toga tako dobro funkcionišemo - rekla nam je Korša. 

 

Kompletan razgovor sa Koršom i Marićem pogledajte u videu na početku teksta! 

 

Ekipa rubrike Zabave, posrtala Republika želi vam Srećan Božić!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading